Η ώρα των ημιτελικών έφτασε στο GLL Spring Split powered by What’s Up με τις Gamespace MCE και Zerolag Esports διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους το απόγευμα της Δευτέρας (08/03 – 19:00). Δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμα best of 5, αλλά για μια αναμέτρηση στην οποία ο νικητής τα παίρνει όλα. Όποια από τις δύο καταφέρει να επικρατήσει θα πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα Play-Ins του EU Masters Spring 2021.

Nα σπάσει την κατάρα

Μετά από ένα εξαιρετικό regular season η Gamespace MCE βρίσκεται ένα best of 5 μακριά από το πρώτο της EU Masters αλλά και την παρθενική της συμμετοχή σε τελικό Greek Legends. Eκτός από την Zerolag, η GSMC έχει απέναντι της και την παράδοση, αφού δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ σε αναμέτρηση για Playoffs του GLL. Τις τέσσερις φορές που έχει περάσει στα Playoffs έχει ηττηθεί στο πρώτο της ματς. Το 2019 θύτης ήταν η Different Dimension (σε bo3 τότε), ενώ τη χρονιά που πέρασε αποκλείστηκε από τις Team Refuse (2 φορές) και Hive Athens. Οι παραδόσεις κάποια στιγμή σπάνε και η Gamespace MCE έχει τους παίκτες αλλά και έναν ικανότατο προπονητή που δεν καταλαβαίνουν από “κατάρες”.

Από τα closed qualifiers στο top 4

Η Zerolag Esports διανύει ένα ιδιαίτερο 2021. Η πορεία της ξεκίνησε στα κλειστά προκριματικά όπου με ένα εμφατικό 3-0 εξασφάλισε την επιστροφή της στην 1η κατηγορία. Το αμιγώς ελληνικό ρόστερ έδεσε από πολύ νωρίς και έφερε στην ομάδα έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο στο regular season (5-2). Τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά στο δεύτερο μισό με το 5-2 να γίνεται 7-7 και την ZRL να μπαίνει στα Playoffs ως 5η! Κόντρα στην Team Refuse η ZRL έδειξε πως έχει ξαναβρεί τον καλό της εαυτό και πως τα best of 5 είναι μια άλλη ιστορία. Στις αρχές της χρονιάς ήθελε μια νίκη για να μην υποβιβαστεί, τώρα θέλει μια νίκη για να πάρει το “εισιτήριο” για το EU Masters. Θα συνεχίσει το τρένο της Zerolag την ξέφρενη πορεία του ή η Gamespace MCE θα το εκτροχιάσει;

Παρακολουθήστε τα ημιτελικά του GLL Spring Split powered by What’s Up την Δευτέρα (8/3 – 19:00) και Τρίτη (9/3 – 19:00) στo κανάλι του του What’s Up στο YouTube και του Gamerslounge στο Twitch.

Other Articles