Στην ομάδα Team Refuse επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 250 ευρώ, ενώ τιμωρείται και με απώλεια επιλογής πλευράς στον επόμενο αγώνα της. (Fine + Loss of Side Selection for current upcoming Game).

Σχετικά με το Side Selection: H Team Refuse επιλέγει πλευρά στα παιχνίδια 2 και 4 της σειράς απέναντι στην Zerolag Esports, ενώ η Zerolag Esports επιλέγει πλευρά στα παιχνίδια 1, 3 και 5.

Αναφορικά

Με την ολοκλήρωση των αγώνων της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, υπήρξε ισοβαθμία μεταξύ 2 ομάδων (Anorthosis Famagusta Esports και Team Refuse) στην 3η θέση της βαθμολογίας. Τα κριτήρια ισοβαθμίας δεν ήταν αρκετά για να οριστικοποιηθεί η τελική βαθμολογία οπότε – όπως ορίζουν οι κανονισμοί του πρωταθλήματος – ορίστηκε και πραγματοποιήθηκε αγώνας tiebreaker.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης παρατηρήθηκε πως η ομάδα Team Refuse προσπαθούσε  επιδεικτικά να χάσει τον αγώνα, προκειμένου να τερματίσει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να προχωρήσει σε κάτι που είναι γνωστό ως “επιλογή αντιπάλου”. Mε τις θέσεις 5 και 6 να έχουν προκύψει πριν το tiebreaker ήταν σαφές πως η ομάδα Team Refuse γνώριζε ποιος θα ήταν ο αντίπαλος της σε περίπτωση νίκης και ποιος σε περίπτωση ήττας.

Το αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής έρχεται σε αντίθεση με την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος, της κάλυψης των αγώνων και του εξορισμού ανταγωνισμού του. Πρόκειται για μια ενέργεια αντίθετη με τους κανόνες δεοντολογίας ανταγωνιστικότητας που ορίζονται από τους κανόνες του πρωταθλήματος, που προβάλλει αντιαθλητική συμπεριφορά στο σύνολο του οικοσυστήματος.

Κανονισμός

8.1 /  8.1.1 / 8.1.2

Οι ομάδες αναμένεται να παίξουν όσο καλύτερα γίνεται ανά πάσα στιγμή σε οποιονδήποτε αγώνα του πρωταθλήματος και να αποφευχθεί οποιαδήποτε συμπεριφορά που απειλεί δυνητικά την ακεραιότητα και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ή κάτι άλλο αντίθετο με τις αρχές της καλής αθλητικής συμπεριφοράς. Δηλαδή ένα ειλικρίνεια και δίκαιο παιχνίδι.
Συνεννόηση ή συνέργεια προς όφελος της ομάδας/οργανισμού αντίθετα με την ηθική και την ανταγωνιστικότητα, εξ’ ορισμού.

Στόχος του πρωταθλήματος είναι βελτίωση της ποιότητας των αγώνων, ευγενούς άμιλλας και η εξασφάλιση της ικανότερη ομάδας ως νικητή και εκπρόσωπο στα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα του League of Legends. Το πρωτάθλημα του GLL συνεχίζει την βελτίωσή του, με αλλαγές συστήματος και κανονισμών, προκειμένου να προσφέρουμε την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητας στα επίπεδα που η Ελληνική κοινότητα επιθυμεί.

Greek Legends League

Other Articles

GLL