Τις μεγάλες αλλαγές που θα εφαρμοστούν στο EMEA Masters από το ερχόμενο καλοκαίρι ανακοίνωσε η Riot Games. To EM Spring θα μείνει ίδιο (όσον αφορά το format) όμως από το καλοκαίρι και μετά θα δούμε μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση.

Spring Split

Το EM Spring Split 2024 θα είναι σχεδον ίδιο με όσα έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια. Η αρχή θα γίνει με το Play-In Stage όπου 16 ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους των τεσσάρων (bo1, double-round robin). Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου προκρίνονται στα νοκ-αουτ (bo3) με τους 4 νικητές να συνεχίζουν στο main event. Ίδιο παραμένει και το Group Stage (bo1, double-round robin) με τους 2 πρώτους να συνεχίζουν στο top 8 (bo5). O τελικός θα διεξαχθεί στο LEC Roadshow στο Μόναχο.

Summer Split

Από το Summer Split το EMEA Masters αλλάζει μορφή. Οι ομάδες από 28 θα γίνουν 37 ενώ τα Play-Ins θα δώσουν τη θέση τους στο LCQ (Last Chance Qualifiers).

  • LCQ – Last Change Qualifiers: 24 ομάδες (1 έως 3 ανά region) θα παλέψουν για 3 “εισιτήρια” για το main event.
  • Group Stage: Οι 3 ομάδες από το LCQ και οι 13 νικητές των ERL Summer Finals θα χωριστούν σε 4 groups (bo3, GSL format). Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στα Playoffs.
  • Playoffs: To format για τα Playoffs αλλάζει σε double-elimination bracket (bo3). O τελικός του lower bracket και ο μεγάλος τελικός θα είναι bo5. Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο LEC Roadshow στο Μόναχο.

Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ενημέρωση της Riot Games

Other Articles