Έτοιμη να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το επίπεδο στα ERLs (European Regional Leagues) είναι η Riot Games. Αρχής γενομένης από το 2022 θα εφαρμοστεί μια σειρά αλλαγών στα εθνικά πρωταθλήματα, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα τους αλλά και να μπορέσουν να αναδειχθούν ακόμα περισσότερα ταλέντα. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές μετά το επερχόμενο EU Masters, όμως ήδη έχουμε μερικά νέα που θα συζητηθούν.

Η βασική κατηγοριοποίηση 

Μπορεί μέχρι τώρα να μην έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές, όμως αυτό που ήδη ξέρουμε είναι πως τα ERLs θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες: Tα Accredited & Non-Accredited. Αρμόδια για την ταξινόμηση των πρωταθλημάτων είναι η Riot Games ωστόσο ανά πάσα στιγμή, αν μια λίγκα πληροί τις προϋποθέσεις μπορεί να ζητήσει να γίνει Accredited.

H βασική διαφορά ανάμεσα στις κατηγορίες αυτές είναι πως τα Accredited ERLs θα πρέπει να πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα offline event ανά έτος, με τα Non-Accredited να μην έχουν κάποια αντίστοιχη υποχρέωση. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως μόνο οι παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδα ενός Accredited ERL θα μπαίνουν στο Global Contract Database (GCD) – την επίσημη λίστα της Riot Games με τα συμβόλαια παικτών.

Συγχωνεύσεις

Για να μπορέσουν κάποιες λίγκες να γίνουν πιο ανταγωνιστικές θα συγχωνευθούν μεταξύ τους. H Baltic League θα αποrροφηθεί από την πολωνική Ultraliga ενώ τα ERLs Ολλανδίας και Βελγίου θα ενωθούν για να δημιουργηθεί το Benelux league. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Έπαθλα και αλλαγές στις μεταδόσεις

Για να μπορέσει να διασφαλίσει τον επαγγελματισμό, την διαφάνεια και την ισότητα στο οικοσύστημα των ERLs, η Riot Games θα τυποποιήσει (τα ποσά θα είναι συγκεκριμένα) τα χρηματικά έπαθλα τόσο στα accredited όσο και στα non-accredited leagues. Ένα ακόμα εξαιρετικό νέο που αφορά τις ομάδες είναι η αύξηση του χρηματικού ποσού που λαμβάνουν για την συμμετοχή τους σε ERL.

Οι βελτιώσεις δεν σταματούν εδώ αφού οι νέοι κανονισμοί που αφορούν τις μεταδόσεις θα δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερα άτομα να παρακολουθήσουν τα ERLs. Πλέον οι ομάδες της 1ης κατηγορίας του κάθε ERL θα μπορούν να μεταδώσουν τα δικά τους παιχνίδια ταυτόχρονα με το επίσημο κανάλι του πρωταθλήματος. Να τονίσουμε πως η κάθε ομάδα θα μπορεί να προβάλει μόνο τα δικά της παιχνίδια και πάντα σεβόμενη τους κανονισμούς της Riot Games.

Η επόμενη μέρα για τα ERLs

H Riot Games συνεχίζει να επενδύει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από τα οποία και προκύπτουν εδώ και χρόνια τα μεγαλύτερα αστέρια του LEC. Κάθε ERL μπορεί να διδάξει αλλά και να μάθει πράγματα. Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο το ERL Summit για όλους τους διοργανωτές, τις ομάδες και τους παίκτες των πρωταθλημάτων. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επερχόμενη αναβάθμιση όλων των ERLs και αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για αυτό το επόμενο τεράστιο βήμα.

Other Articles