Η regular season του GLL Summer Split 2021 powered by What’s Up ολοκληρώθηκε και ως είθισται έφτασε η στιγμή για την κριτική των έξι ομάδων που συνεχίζουν στα Playoffs. Άλλες βελτιώθηκαν, άλλες έμειναν στάσιμες ενώ άλλες δεν μπόρεσαν να πιάσουν τα standards στα οποία μας έχουν συνηθίσει. Χωρίς πολλά πολλά, ηρθε η στιγμή να δικαιολογήσω το όνομα (Venom) μου και να… στάξω δηλητήριο ειλικρίνειας.

WLGaming: To φινάλε της regular season βρίσκει την WLG σε γνώριμα λημέρια: την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου δεν ήταν η ιδανική και σε καμία περίπτωση δεν προμήνυε όσα θα βλέπαμε στη συνέχεια. Η προσθήκη του WaenA αποδείχτηκε εξαιρετική κίνηση, καθώς ο Τούρκος mid laner φαίνεται να ήταν το κομμάτι που έλειπε από το “παζλ” που λέγεται WLG. Οι 3 φορές πρωταθλητές παρουσίασαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο 2ο μισό και έκαναν το 7/7 (τις περισσότερες φορές με σχετική ευκολία) με τον WaenA μάλιστα να συλλέγει πέντε συνεχόμενα βραβεία AXE MVP. H συγκεκριμένη WLGaming θυμίζει καλοκουρδισμένη μηχανή και μοιάζει έτοιμη για το EU Masters αλλά και την επιστροφή στην κορυφή.

Anorthosis Famagusta Esports: Μπορεί η back-2-back πρωταθλήτρια να μην κατέλαβε την πρώτη θέση ή να έτρεξε κάποιο μεγάλο σερί, όμως δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βρεθεί στην πρώτη 2αδα (δεν είναι τυχαίο πως δεν έπεσε ποτέ κάτω από τη 2η θέση). Υπό τις οδηγίες των Duriel και Airflare το ανανεωμένο roster της Ανόρθωσης παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο από την 1η μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Δεν χρειάστηκε προσθήκες, ούτε και να πατήσει “γκάζι”. Η ANO πήρε το εισιτήριο για την 2η φάση των Playoffs και πλέον θα την δούμε στο στοιχείο της: τα best of 5. Για τους λάτρεις της στατιστικής να θυμίσουμε πως οι πρωταθλητές δεν έχουν χάσει bo5 από το καλοκαίρι του 2020.

Team Phantasma: Πριν την έναρξη του Split αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά της διοργάνωσης. Η ήττα στον τελικό του Winter ταρακούνησε τόσο τα “φαντάσματα” που εμφανίστηκαν αγνώριστα στο Spring Split. Η έναρξη του καλοκαιριού βρήκε την TP με αμιγώς ελληνικό roster και αρκετά νέα πρόσωπα. Υπήρξαν παιχνίδια που η TP έκανε εντυπωσιακά πράγματα μέσα στο Summoner’s Rift, αλλά και άλλα (λιγότερα) στα οποία είδαμε να παίρνουν μερικές πολύ κακές αποφάσεις. Σύμφωνα με όσα έχουμε δει, η Team Phantasma μοιάζει ικανή να παρουσιαστεί ανταγωνιστική απέναντι σε όλες τις ομάδες των Playoffs. Προσωπικά θεωρώ πολύ δύσκολο να μπορέσει να αφήσει εκτός τελικού μια εκ των WLG-ANO.

Gamespace MCE: Από την 1η θέση στην rs της Άνοιξης στην 4η θέση του καλοκαιριού. Σε καμία περίπτωση η GSMC δεν ήταν χειρότερη από το Spring Split, όμως δεν μπορώ να πω πως βελτιώθηκε. Παρά τις αλλαγές στο roster διατήρησε το ίδιο στυλ παιχνιδιού και αυτό της εξασφάλισε μια άνετη πρόκριση στα Playoffs. Η επιλογή αυτή είχε το κόστος της αφού οι αντίπαλοι προπονητές ήξεραν τι να περιμένουν και πως να την μπλοκάρουν. Μερικές φορές τα πολλά λόγια περιττεύουν και τον λόγο πρέπει να… παίρνουν οι αριθμοί. Στα παιχνίδια με τις ομάδες που τερμάτισαν από πάνω της (TP, ANO και WLG) η Gamespace είχε 2 νίκες και 5 ήττες ενώ είχε 6-0 (7-1 με τις διακοπές ρεύματος) απέναντι σε UDG, ZRL, RFS και CBI. Τα παραπάνω ήταν αρκετά για να έρθει μια άνετη πρόκριση στα νοκ-άουτ, όμως αν θέλει να έχει τύχη στα bo5 η GSMC θα πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο.

Umbra Divinus Gaming: Περίεργη η κατάσταση με την UDG. Μπήκε φορτσάτη στη σεζόν με 7 νίκες και 1 ήττα άνευ αγώνα. Η πρώτη της ήττα στο Rift ήρθε από την Team Refuse και κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν ζόρικα. Ο βασικός jungler αναγκάστηκε να χάσει τα 5 τελευταία παιχνίδια με αποτέλεσμα η UDG να βλέπει το 7-1 να γίνεται 7-7. Η απουσία του Integral αποδιοργάνωσε πλήρως τη νεοφώτιστη ομάδα που γνώρισε ιδιαίτερα βαριές ήττες στα 5 τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Το timing ήταν κάκιστο για την UDG που ουσιαστικά έπαιξε χωρίς jungler στη superweek. H Umbra Divinus Gaming όταν ήταν πλήρης ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Οποιαδήποτε κριτική από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με τον Integral δεν έχει ιδιαίτερη ουσία. Αν μπορώ να καταλογίσω κάτι στην UDG είναι πως δεν φρόντισε να έχει subs και στο τέλος της κόστισε.

Zerolag Esports: Η 6η και τελευταία ομάδα των Playoffs είναι η Zerolag Esports. H ZRL ξεκίνησε τη σεζόν με 2-7 και χρειάστηκε να βρει 3 νίκες στα τελευταία 5 παιχνίδια για να μπει στο νοκ-άουτ. Δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε στο Spring Split κάτι που φάνηκε και μέσα στο Summoner’s Rift. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλα τα παιχνίδια με τις ομάδες της πρώτης τετράδας δεν κατάφερε καν να είναι ανταγωνιστική, ενώ σε 7 από αυτά γνώρισε βαρύτατες ήττες. Ήταν ανώτερη από τις Refuse και CBΙ – κάτι που μαρτυρά και το 4-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις – και θα ήταν άδικο να μην τερματίσει από πάνω τους. Λέμε συνέχεια πως τα νοκ-άουτ είναι άλλη ιστορία όμως με αυτή την εικόνα η ZRL μόνο με θαύμα θα περάσει έστω έναν γύρο. Αν αλλάξει πρόσωπο, τότε αλλάζει και η κουβέντα. Με αυτές τις εμφανίσεις δεν μπορεί να έχει βλέψεις για κάτι καλύτερο.

Σημαντικό: *Οι συγκεκριμένες απόψεις είναι καθαρά προσωπικές (του αρθρογράφου) και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του GLL και των συνεργατών μου*

Other Articles