Μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμα τα 18 του χρόνια, όμως ο Παναγιώτης Ταντής έχει φάει την ελληνική competitive scene με το “κουτάλι”. Η χρονιά που μας πέρασε ήταν γεμάτη για τον JaxPlank που κατέκτησε τη 2η θέση στο Spring Split με τη Gamespace MCE πριν αγωνιστεί στα Play-Ins του EU Masters. Ακολούθησε η μεταγραφή στην Ανόρθωση η κατάκτηση του Summer Split 2021 και η συμμετοχή στο main event το EM Summer Split 2021. To Δεκέμβρη έπαιξε στον 3ο του σερί τελικό στην ήττα της ANO από τη WLGaming – την ομάδα στην οποία θα υπέγραφε μερικές εβδομάδες αργότερα.

Στο Spring Split 2022 παρουσίασε μια πολύ βελτιωμένη εικόνα και ήταν ο κορυφαίος top laner στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Οι 13 νίκες που πέτυχε η ομάδα του αποτελούν ρεκόρ για regular season στο Greek Legends League, ενώ τόσα ήταν και τα solo kills που πήρε. Λίγο πριν τον ημιτελικό με την Team Phantasma αλλά και το φινάλε της σχολικής χρονιάς ο JaxPlank είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικά με τον JaxPlank.

Aναλυτικά όσα μας είπε

Δεν ξέρω τι έγινε την πρωτοχρονιά αλλά νιώθω πως βλέπουμε έναν πολύ βελτιωμένο JaxPlank. Είναι κάτι που είχε αναφέρει και ο coach Anon σε πρόσφατη συνέντευξη και το δείχνουν και τα στατιστικά. Τι βοήθησε σε αυτή την εξέλιξη σου;

Θεωρώ πως η βελτίωση αυτή ήρθε από το γεγονός πως έπαιξα 2 Splits στην Ανόρθωση. Το να είσαι φαβορί προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στους ‘ώμους’ σου και σου δίνει ένα παραπάνω κίνητρο για να αποδείξεις τι πραγματικά μπορείς να κάνεις. Η Ανόρθωση είναι μια ξεχωριστή ομάδα και είναι δύσκολο να προσαρμοστείς 100%. Πιστέψτε όμως η εμπειρία που πήρα από αυτή την ομάδα μέσα σε 2 Splits με έκανε άλλο παίκτη και απέκτησα ένα διαφορετικό mindset στο πως να προσεγγίζω τα παιχνίδια. Στη WLGaming με έχει βοηθήσει πολύ ο Anon με τον τρόπο σκέψης του και το πως λειτουργεί. Το ίδιο ισχύει και για τους συμπαίκτες μου. Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο και προσπαθούμε για το καλύτερο“.

Ήσουν ο top laner με το καλύτερο KDA, τα περισσότερα solo kills, τα λιγότερα deaths, τα περισσότερα kills ενώ είχες πρωτιές σε CS και Gold per minute. Είδαμε ωστόσο το Damage και το KPAR να μειώνονται και να είσαι τελευταίος στις σχετικές λίστες. Όλα τα παραπάνω μου δείχνουν πως είσαι πλέον… πολυεργαλείο και πως μπορείς να προσαρμοστείς στις απαιτήσεις της ομάδας. Είναι έτσι;

“Η αλήθεια είναι πως προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα στις απαιτήσεις της ομάδας. Όλοι έχουμε ένα κοινό πλάνο και το ακολουθούμε μέσα στο παιχνίδι. Όσον αφορά το ατομικό κομμάτι πιστεύω πως έχω μετατραπεί σε… solo bolo God, ωστόσο το damage μου έχει μειωθεί σε σχέση με πριν καθώς σκέφτομαι περισσότερο την κάθε περίσταση. Πλέον δεν παίρνω τα ρίσκα που θα έπαιρνα κάποτε. Όσον αφορά το KPAR θα έπρεπε τα παιδιά να έρχονται περισσότερο στο top. Όλο ξύλο παίζουν στο bot και εμείς κοιτάμε από μακριά χωρίς να μπορούμε να πάρουμε μέρος λόγω των αλλαγών που δέχτηκε το teleport”. 

Οι πηγές μου αναφέρουν πως έχεις αρνηθεί πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Αφού τελειώσεις με το σχολείο θα σκεφτόσουν μια μετακίνηση εκτός συνόρων;

“Ωχ έγιναν leak ε; Η αλήθεια είναι πως δέχτηκα μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις από το εξωτερικό όμως απάντησα αρνητικά λόγω του σχολείου. Είμαι στην 3η Λυκείου οπότε μαζί με την οικογένεια μου αποφασίσαμε πως προφανώς θα ήταν καλύτερο να σκεφτώ το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στο εξωτερικό αφού ολοκληρώσω τις σπουδές μου”.

Mπορεί η WLG να σπάσει την κατάρα που θέλει την ομάδα που τερματίζει 1η στο Regular να μην παίρνει το τρόπαιο;

“Προφανώς και μπορούμε να σπάσουμε την κατάρα. Θα είμαστε σίγουρα η μια από τις ομάδες που θα φτάσει στον τελικό και θεωρώ πως μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο του πρωταθλητή και να έχουμε μια καλή παρουσία στο EU Masters”. 

Υπάρχει φαβορί στη σειρά με την Team Phantasma;

“Ναι. Κατά τη γνώμη μου εμείς είμαστε το φαβορί στο συγκεκριμένο best of 5 κάθως όλοι οι παίκτες μας διαθέτουν μεγαλύτερο champion pool από τους αντίστοιχους των ‘φαντασμάτων'”. 

Είναι το LAN ένα επιπλέον κίνητρο για να βρεθείτε στον τελικό;

Ξεκάθαρα. Είναι μεγάλο κίνητρο να δω επιτέλους τον Vladi από κοντά και να του πω… δυο λογάκια* γιατί δεν μου αρέσει που νομίζει πως μπορεί να παίρνει έτσι τα What’s Up MVP. Νομίζω θα είναι τρελή εμπειρία και φοβερά διασκεδαστικό να βρεθούμε στη σκηνή και να παίξουμε, ειδικά με όλο τον κόσμο που θα βρίσκεται εκεί“.

*Δεν το είπε ακριβώς έτσι αλλά έπρεπε να διατηρήσουμε το PG-13 rating.

Yπάρχει κάποιος παίκτης που σε εντυπωσίασε στο regular season;

“Υπάρχουν δύο. O Daglas της Anorthosis Esports και ο Diva από την Hive Athens μου έκαναν τρομερή εντύπωση με τις επιδόσεις τους στα best of 1”. 

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι;

“Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μου που μου δείχνει απίστευτη υποστήριξη και με… feedάρει εκτός Summoner’s Rift. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε μια κοπέλα από το χωριό που με υποστηρίζει, με ανεβάζει ψυχολογικά και έχει κάνει καλύτερη τη ζωή μου τους τελευταίους μήνες”. 

Other Articles

GLL
GLLInterview