Η Team Phantasma που είδαμε στο GLL Spring Split 2022 powered by What’s Up έβγαζε μια διαφορετική… αύρα. Η προσθήκη του Βασίλη Βολτή στο τεχνικό team αλλά και το γεγονός πως το roster δεν άλλαξε καθόλου, ανέβασαν επίπεδο την TP που κατά τη διάρκεια της regular season έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής. Ένας από τους πρωταγωνιστές της πορείας αυτής ήταν ο Σταύρος “Vaynedeta” Γιαννουλάκης.

Στο δεύτερο του Split στα “φαντάσματα” μας έδειξε πως το μόνο που χρειαζόταν ήταν χρόνος. Από τη στιγμή που κατάφερε να προσαρμοστεί στην ομάδα και να δέσει με τον Sanity τα αντίπαλα bot lanes ήταν καταδικασμένα. Στο 2ο του Split μετά τη θητεία του στο EBL ο Σταύρος είναι “φονικό όπλο” και πλέον διατηρεί και το ρεκόρ με τα περισσότερα kills σε μια regular season, 105! H διαφορά από τον δεύτερο Daglas είναι… χαοτική με τον Jungler της Ανόρθωσης να έχει 87. Όσο καλός είναι στο Rift άλλο τόσο είναι και στις συνεντεύξεις του, καθώς οι απαντήσεις του είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Στο Spring Split είδαμε μια βελτιωμένη-αποφασισμένη Team Phantasma. Ήταν η προσθήκη του TheRock7 το κομμάτι που έλειπε από την ομάδα;

“Η αλήθεια είναι πως με το που ήρθε ο TheRock στο team όλα άλλαξαν. Πέρα από το hype που έφερε, πέρα από τα ατελείωτα scrims, reviews και τα ανελέητα ‘μαστίγια’ κάθε φορά που επαναπαυόμασταν, ήρθε στην ομάδα ένας άνθρωπος ζωντανό παράδειγμα ατόμου που αγαπά αυτό που κάνει και δεν σταματά μέχρι να πετύχει τους στόχους του. Πραγματικά δεν ξέρω πως το κάνει αλλά κατάφερε να περάσει σε μένα – και πιστεύω και στα υπόλοιπα παιδιά – ένα επίπεδο αφοσίωσης που δεν το είχαμε μέχρι τώρα”.

Η TP έχει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και για αυτό και το ρόστερ έμεινε ίδιο με το Winter. Πόσο μεγάλο αβαντάζ σας δίνει το γεγονός πως πλέον παίζετε μήνες μαζί και δεν έχετε στην άκρη του μυαλού σας “α ο Χ θα φύγει σε μια εβδομάδα”;

“Η κίνηση της Team Phantasma να επενδύσει σε 5 παίκτες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους οργανισμούς στην Ελλάδα. Όταν ένας οργανισμός σε εμπιστεύεται σε τέτοιο βαθμό, σου δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθείς πραγματικά και να εστιάσεις σε αυτό που κάνεις χωρίς να έχεις το άγχος του ‘πρέπει να αποδίδω συνέχεια καλά αλλιώς θα με διώξουν’. Επίσης όταν είσαι συμπαίκτης με τα ίδια 4 άτομα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μαθαίνεις πραγματικά τον τρόπο παιχνιδιού τους, τον χαρακτήρα τους, τα δυνατά και τα αδύνατα τους σημεία και έτσι αναπτύσσεται μια χημεία και μια επικοινωνία που άλλες ομάδες δεν διαθέτουν”. 

Κοιτώντας τις επιδόσεις σου στο EBL Season 9 αλλά και το Winter Split βλέπει κανείς πως δεν σταματάς να βελτιώνεσαι. Ποιο είναι το… μυστικό της επιτυχίας; Έχεις δουλέψει με συγκεκριμένα άτομα;

“Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Η μόνη διαφορά στον Vaynedeta του Winter Split και σε εκείνον που βλέπετε τώρα είναι πως πλέον ξέρω τι πρέπει να κάνω και grindάρω μέχρι να το πετύχω. Η βελτίωση είναι κάτι που έρχεται και δεν θα σταματήσει να έρχεται όσο συνεχίζεται το grinding”. 

Σας δίνει η επιστροφή του LAN ένα επιπλέον κίνητρο για να φτάσετε ως τον τελικό;

“Σίγουρα! Το να έχουμε τη δυνατότητα να νιώσουμε αυτή την αλληλεπίδραση με το κοινό την ώρα που παίζουμε, ανεβάζει την αδρεναλίνη και δημιουργεί ένα μαγικό συναίσθημα”. 

Θεωρείς πως υπάρχει φαβορί στη σειρά με τη WLG;

“Ναι. Θεωρώ πως θα κερδίσουμε και σχετικά εύκολα”. 

Πόσο σημαντικό είναι για ένα ADC να έχει καλή επικοινωνία με το Support του;

“Είναι το Α και το Ω στο competitive”. Πρόκειται για δύο αλληλοεξαρτώμενους ρόλους και για αυτό, εκείνο που κάνει ένα bot lane καλό είναι το κατά το πόσο οι δύο παίκτες βρίσκονται στο ‘same page’. Πόσο δηλαδή καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον και πως φτάνουν στο σημείο να λειτουργούν ως μονάδα”. 

Υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχώρισες σε αυτό το Split;

“Δύο είναι τα άτομα που ξεχώρισαν – στα δικά μου μάτια – και ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ο Daglas της ΑΝΟ, ένα παιδί που κατάφερε αν και rookie να κουβαλήσει στις πλάτες του πλάνο μιας ομάδας που έπαιζε γύρω από εκείνον. Αυτό δεν απαιτεί μόνο να έχεις… δάχτυλα αλλά και ισχυρή προσωπικότητα. Ο δεύτερος είναι ο Ivok της Zerolag καθώς με εντυπωσίασε η σταθερότητα που είχε στα περισσότερα games αλλά και η δυνατότητα να κουβαλήσει παιχνίδια μόνος του ακόμα και όταν η υπόλοιπη ομάδα ήταν αρκετά πίσω”, 

Kλείνεις όπως θες, κάποιο shoutout, κάτι που θες να πεις, οτιδήποτε

“Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω ένα shoutout στην αγάπη μου τον Sanity που όσο και αν τον βρίζω, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως έχει βελτιωθεί εξίσου (αν όχι και περισσότερο) με μένα σε σχέση με το προηγούμενο Split. Όπως είπα και πριν ένα καλό ADC δεν είναι τίποτα αν δεν έχει το κατάλληλο Support”. 

Other Articles

GLL