Μένουν δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωση της regular season του GLWL Spring Split 2022 και όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά την υπόθεση “πρώτη θέση”. Η ψαλίδα έκλεισε και πλέον τέσσερις ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις τo 1o seed για τα playoffs. H 3D Revolution παρέμεινε 1η και αήττητη όμως Emperor Gaming, Wild Panthers Esports και Pentagon Maze βρίσκονται μια “ανάσα” μακριά.

Μάχη μέχρι τελικής πτώσης

Μετά από 10 αγωνιστικές η 3D Revolution παραμένει πρώτη και αήττητη (20 βαθμούς) όμως η 4η ισοπαλία στα τελευταία 5 παιχνίδια την βάζει σε… μπελάδες. Αυτό που πονάει ακόμα περισσότερο την 3DR είναι πως “πέταξε” δύο βαθμούς απέναντι στην τελευταία Umbra Divinus Gaming που πριν το μεταξύ τους παιχνίδι μετρούσε 8 συνεχόμενες ήττες. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν το καλύτερο δυνατό για τις 3 άλλες ομάδες που κυνηγούν την πρωτιά.

Στη δεύτερη θέση έχουμε τις Wild Panthers Esports και Emperor Gaming. Oι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες την Κυριακή σε ένα χορταστικό ντέρμπι με τους “πάνθηρες” να επικρατούν για 2η φορά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο 17χρονος marksman Yakkey που ήταν εξαιρετικός και το Σάββατο στη νίκη επί της UDG. Aπό 19 βαθμούς έχουν οι δύο ομάδες με την WPE να υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η 4η ομάδα που καλοβλέπει την πρώτη θέση είναι η Pentagon Maze. Η PM είχε την Κυριακή την ευκαιρία να πιάσει την 3DR στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όμως αναδείχτηκε ισόπαλη με την Visual Perception. Βέβαια όπως εξελίχθηκε η σειρά η PM θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με την ισοπαλία, καθώς η VP πραγματοποίησε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Στους 18 βαθμούς η Pentagon Maze που όπως και οι 3DR, WPE, ERG δύσκολα θα χάσει το “τρένο” των Playoffs.

Θα το παλέψουν και… βλέπουν

Να διεκδικήσουν όσες ελπίδες πρόκρισης έχουν θα προσπαθήσουν The Spawn Esports και Visual Perception. Αμφότερες έχουν από 12 πόντους και με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν θα χρειαστούν μαζεμένα θαύματα για να βρεθούν στο top 4. Με δύο ήττες έκλεισε την εβδομάδα η Project Sinners που έμεινε στους 7 βαθμούς και ουσιαστικά αποχαιρέτησε τυχόν βλέψεις για miracle run και μια θέση στην πρώτη τετράδα. Κλείνουμε με την Umbra Divinus Gaming που παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας με 2 βαθμούς. Κατάφερε βέβαια να πετύχει το upset της αγωνιστικής αφού πήρε ισοπαλία από την πρωτοπόρο 3DR και έβαλε τέλος στο αρνητικό της σερί.

*Special thanks στη Κωνσταντίνα “Nefaria” Ιερωνυμάκη, τον Γιώργο “Hero” Παπά και τον Λευτέρη “Midorima” Σανδαλή που παρακολούθησαν όλα τα παιχνίδια και βοήθησαν να βγει αυτό το recap.

Τα αποτελέσματα της 5ης εβδομάδας

Η βαθμολογία

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα αλλά και το υπόλοιπο πρόγραμμα του GLWL Spring Split 2022.

Other Articles

GLLLeague Of Legends