Καθώς μοιράζονται ακόμα οι ευχές για το 2021 και μιας καλής έναρξης του νέου έτους 2021 και ταατόχρονα προετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες εξελίξεις και τον προγραμματισμός μας για το 2021. Όπως έγινε και φέτος έτσι και το 2021 (αλλά και το 2022) οι δύο κορυφαίες ομάδες των Spring & Summer Splits θα προκρίνονται στο European Masters. Η νικήτρια ομάδα θα περνά απευθείας στη φάση των ομίλων, ενώ η ηττημένη του τελικού θα καταλήγει στο Play-In Stage.

Το Winter Split θα δεχτεί κάποιες τροποποιήσεις (σε format αλλά και τον σκοπό του) ώστε παρόλο που δεν οδηγεί σε κάποιο Masters θα παραμείνει ενδιαφέρον τόσο για το κοινό όσο και για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν.

Greek Legends League Spring Split 2021

Η σεζόν ξεκινά με το GLL Spring Split για το οποίο θα λάβουν πρόσκληση οι έξι καλύτερες ομάδες του Winter Season. Αυτές είναι οι Hive Athens EC, Team Phantasma, Anorthosis Famagusta Esports, Team Refuse, WLGaming και Gamespace MCE. Οι Rejects Gaming και Zerolag Esports (ομάδες που τερμάτισαν τελευταίες τη χειμερινή περίοδο) καθώς και οι The Spawn και Cowboysquad Imperials (κορυφαίες ομάδες του GL2D) θα προσκληθούν στα κλειστά προκριματικά για τα δύο τελευταία spots του Spring Split.

Κάθε ομάδα που θα αποδεχτεί την πρόσκληση θα πρέπει να δηλώσει το roster της έως τις 7 Ιανουαρίου 2021, με τα κλειστά προκριματικά να λαμβάνουν χώρα στις 11 και 12 του ίδιου μήνα. 5 Ιανουαρίου κλείνουν και τα roster σε όλη την Ευρωπαϊκή σκηνή και ξεκινά επίσημα η σεζόν. Η regular season θα ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου με την πρώτη αγωνιστική ημέρα και θα ολοκληρωθεί στις 23 Φεβρουαρίου. Τα Spring Playoffs θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο, από την 1/3 μέχρι και τις 22/3.

Τι αλλάζει με έπαθλα και μετεγγραφές

Nα σημειώσουμε πως από εδώ και στο εξής οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα για δύο μετεγγραφές σε κάθε Split, ενώ δεν θα μπορούν να αποκτήσουν παίκτες κατά τη διάρκεια των Playoffs. Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στο κομμάτι των επάθλων τις οποίες θα δείτε αναλυτικά παρακάτω. Στο έτος που διανύουμε θα περάσουμε από την ερασιτεχνική στην ημιεπαγγελματική και στην συνέχεια στην επαγγελματική φάση της διοργάνωσης, για τους παίκτες και τους οργανισμούς.

Έλεγχος συμπεριφοράς παικτών

Αρχής γενομένης από το 2021 γίνονται έλεγχοι στη συμπεριφορά των παικτών που αγωνίζονται στις πρώτες κατηγορίες των ERLs. Οι ομάδες θα πρέπει να αιτηθούν έναν τέτοιο έλεγχο πριν δηλώσουν το τελικό τους roster. Πρέπει να τονίσουμε πως έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν (ανεξαρτήτως των αιτημάτων των ομάδων) ώστε να μπορέσουν οι παίκτες να λάβουν έγκριση για να προστεθούν στην παγκόσμια βάση συμβολαίων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σεζόν που έχουμε μπροστά μας και τις επόμενες κατά την διάεκεια του έτους, θα γίνουν γνωστές τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.

Other Articles

GLL
League Of Legends