Βάσει των επικείμενων αλλαγών που θα εφαρμοστούν σε όλα τα ERLs αρχής γενομένης από το 2022, αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε το GLWL με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ομάδες να αναπτυχθούν οργανωτικά και αγωνιστικά. Με χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τις πρώτες και βασικότερες αλλαγές που θα εφαρμοστούν με το τέλος του τρέχοντος Split (Winter 2021).

Τι αλλάζει

  • Τερματισμός των Ακαδημιών από την αναπτυξιακή λίγκα του GLL.
  • Κατάργηση του Winter Split. Τη θέση του θα πάρει το Pro-Am Tour.

Σχετικά με το Pro-Am Tour: Πρόκειται για ένα μεγάλο τουρνουά στο οποίο θα διαγωνίζονται ομάδες από το GLL, το GLWL και θα δίνεται η ευκαιρία σε ομάδες εκτός των δύο κατηγοριών να πάρουν μέρος εφόσον λάβουν Wild Cards. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Το format των GLWL Splits

  • Οι ομάδες από 12 γίνονται 8.
  • To fοrmat της Regular Season θα είναι Double Round Robin (Best of 2)
  • Οι 4 πρώτες ομάδες της RS προκρίνονται στα Playoffs.
  • Oi 2 τελευταίες ομάδες της RS θα πρέπει να δώσουν μάχη παραμονής στα Relegation Series απέναντι στις ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά του GLWL.
  • Kαθώς το format θα είναι bo2 θα ισχύει το εξής σύστημα: 2 νίκες στο bo2 – 3 πόντοι, 1 νίκη στο bo2 – 1 πόντος.

Παρουσιάζουμε τους Championship Points

Αρχής γενομένης από το GLWL Spring Split 2022 θα εδραιωθεί ένα σύστημα πόντων με όνομα Championship Points (CP). Mετά το τέλος του ERL Season, οι ομάδες με τους περισσότερους πόντους θα λάβουν εισιτήριο για να συμμετέχουν στο Promotion/Relegation Tournament της 1ης κατηγορίας του Greek Legends League. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των CP μπορείτε να βρείτε στο Rulebook (4.3.3. και 4.3.5)

Πρόγραμμα και δικαιώματα Streaming:

Προκριματικά GLWL Spring Split 2022: 7-9/1/2022
Έναρξη κανονικής διάρκειας GLWL Spring Split 2022: 22/1/2022

Τις ημέρες των αγώνων το πρόγραμμα θα μοιάζει ως εξής:

18:00 Team 1 vs Team 2 [Bo2]
18:00 Team 3 vs Team 4 [Bo2]
20:00 Team 5 vs Team 6 [Bo2]
20:00 Team 7 vs Team 8 [Bo2]

Δικαιώματα Streaming θα δοθούν στις ομάδες, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rulebook 2022. Η τήρηση των κανονισμών και των οδηγιών σχετικά με το Streaming θα πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά.

Το Prizepool του GLWL Spring Split 2022

Σημαντική αύξηση και στα χρηματικά έπαθλα καθώς πλέον οι ομάδες θα μοιράζονται το ποσό των 2.600€ ανά Split (από 1.000€ που ήταν ως τώρα). Η διάθεση του Prize γίνεται μόνο με την έκδοση τιμολογίου. Αναλυτικά τα έπαθλα ανά θέση.

1η θέση – 600€
2η θέση – 500€
3η θέση – 400€
4η θέση – 300€
5η θέση – 200€
6η θέση – 200€
7η θέση – 200€
8η θέση – 200€

Rulebook (v0.4)

Επίσης επισυνάπτεται το καθολικό Rulebook για τα ERLs, το οποίο έχει άμεση εφαρμογή, με το τέλος του τρέχοντος Split. (Ολοκλήρωση και των προγραμματισμένων Relegation/Promotion Series). Γνώση σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που περιγράφονται στο Rulebook θα πρέπει να λάβουν και οι παίκτες.Το Rulebook ενδέχεται να τροποποιηθεί άμεσα, ώστε να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ευστοχία και σαφήνεια στα GLL & GLWL.

Τις επόμενες ημέρες θα λάβετε επίσης παρουσίαση του GLWL, η οποία θα διευκρινίζει τη δομή, τους στόχους και τις διαδικασίες της αναπτυξιακής λίγκας του Greek Legends. Οι ομάδες που αγωνίζονται στα Προκριματικά για την παραμονή τους θα λάβουν email επιβεβαίωσης συμμετοχής, ενώ οι ομάδες που έχουν κατοχυρώσει τη θέση τους στο Spring Split θα λάβουν πρόσκληση για το επερχόμενο Split.

Other Articles