To απόγευμα της Πέμπτης (12/08) ανακοινώθηκαν οι όμιλοι των Play-Ins του EU Masters Summer 2021 με την κληρωτίδα να “χαμογελά” στην Team Phantasma. Η δευτεραθλήτρια του GLL Summer Split powered by What’s Up απέφυγε τα μεγαθήρια του προκριματικού καθώς κληρώθηκε με τις Sector One, White Dragons και GOEXANIMO.Πάμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τις αντιπάλους της ελληνικής ομάδας στον δρόμο για το Group Stage του EM 2021.

Sector One (Βέλγιο)

Η πρωταθλήτρια Βελγίου είναι το πιο γνωστό όνομα του Group Α και για αρκετούς το φαβορί για την πρώτη θέση. Η ομάδα που ανέδειξε τον Bwipo, δεν έχει καλή προϊστορία στα Play-Ins αφού τις δύο φορές που βρέθηκε σε αυτά (το 2020) αποκλείστηκε στα νοκ-αουτ. Μάλιστα πριν ένα χρόνο, η δευτεραθλήτρια του GLL Intrepid Fox την είχε αφήσει εκτός του Main Event. Aπό τότε έχει αλλάξει ριζικά το ρόστερ της το οποίο είναι αρκετά ποιοτικό ωστόσο υστερεί σε εμπειρίες σε επίπεδο Masters. Αξίζει να σημειωθεί πως από τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί η επερχόμενη συγχώνευση των πρωταθλημάτων Ολλανδίας και Βελγίου, η Sector One θα μείνει στην ιστορία ως η τελευταία ομάδα που κατέκτησε Split στο Βέλγιο.

White Dragons (Πορτογαλία)

Κατηφορίζουμε από το Βέλγιο για να βρεθούμε στο δυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου και συγκεκριμένα την Πορτογαλία. Η White Dragons τερμάτισε δεύτερη στο Summer Season ενώ είχε κατακτήσει το Spring Split. Aν και υπάρχει από το 2015 δεν έχει καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα γνωστή εκτός συνόρων. Η μοναδική της παρουσία σε ηπειρωτική διοργάνωση είναι αυτή του περασμένου Μαρτίου στo Play-In stage του European Masters. Εκεί την περίμεναν οι G2 Arctic,  Illuminar Gaming και η PSV Esports και με ένα τίμιο 3-3 αποχαιρέτησε από νωρίς. Διαθέτει αμιγώς πορτογαλικό roster ενώ ο jungler (LeChase) και ο bot laner της (Alternative) έχουν αγωνιστεί ως συμπαίκτες στο CBLOL.

GOEXANIMO (Λετονία)

Παρόλο που ως οργανισμός ιδρύθηκε το 2009, η GOEXANIMO δεν έφτιαξε ομάδα League of Legends πριν το 2014. Το όνομα μας μπέρδεψε στην αρχή όμως με λίγο ψάξιμο ανακαλύψαμε πως είναι αρκετά ωραίο. Το Ex Animo στα λατινικά σημαίνει “από την καρδιά”, το Go δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε. Μπορεί να λείπουν οι διακρίσεις όμως στο έμψυχο δυναμικό συναντάμε δύο γνωστά σε εμάς ονόματα. Ο πρώτος είναι ο Homeless (jungler) που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο Greek Legends League με τα χρώματα της Team Refuse και της Ανόρθωσης. O άλλος είναι ο Facen (mid laner) που με τα “χρώματα” της The Spawn είχε παίξει στα προκριματικά του GLL Winter Split 2020 αλλά και στο παρθενικό Split του GLWL.

Venom’s Verdict: Ο όμιλος είναι “κομμένος και ραμμένος” στα μέτρα της Team Phantasma η οποία πρέπει να αγκαλιάσει το δώρο που της έκανε η κληρωτίδα. Τα φαντάσματα οφείλουν να αφήσουν πίσω τους την κακή εικόνα του τελικού και να πάρουν μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στα νοκ-άουτ. Θεωρώ πολύ δύσκολο να μην τερματίσει η TP σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Αν το κάνει αυτό θα βρεθεί στο win-and-in bo3 και εκεί μπορεί να συμβούν τα πάντα.  Bako, Nikolex, Peppe, Kaba, Sanity, Fok καλή επιτυχία.

Το πρόγραμμα της Team Phantasma

Other Articles