Έναν χρόνο μετά τις αναμετρήσεις της Ανόρθωσης με την Mkers, έρχεται η σειρά της WLGaming να αντιμετωπίσει ομάδα από την Ιταλία. Η δευτεραθλήτρια του PG Nationals Spring 2022, Macko Esports θα βρεθεί απέναντι στην WLG και αυτή είναι μια ευκαιρία να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Το τμήμα League of Legends του οργανισμού δημιουργήθηκε στα τέλη του 2020 και στις δύο πρώτες του παρουσίες στο ιταλικό πρωτάθλημα κατάφερε να φτάσει σε ισάριθμες κατακτήσεις του τίτλου. Μετρά δύο παρουσίες σε EU Masters main events, ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ να περάσει από τη φάση των ομίλων (2-4 στο Spring 2021, 0-6 στο Summer 2021).

Το roster

Το έμψυχο δυναμικό των Ιταλών δεν περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο και ποιοτικό roster. Ξεκινάμε από το top lane, όπου η WLGaming θα συναντήσει έναν παλιό γνώριμο τον Kerberos. O 23χρονος Βρετανός είχε περάσει ως αλλαγή από την WLG το μακρινό 2017 (έμεινε για περίπου 1 εβδομάδα) και αφού μάζεψε εμπειρίες από Prime League Pro και NLC μετακόμισε στην Ιταλία όμως ούτε εκεί κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο. Στο jungle αγωνίζεται ο συμπατριώτης του Sof o οποίος έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Artorias (top laner της Ανόρθωσης στο Spring 2022) με τον οποίο και κατέκτησαν το UKLC Spring 2021 (την… Γ’ Εθνική του NLC).

Στο mid υπάρχει άρωμα Σκανδιναβίας, με τον Νορβηγό HHNeverLucky. Το περασμένο Φθινόπωρο βοήθησε την Bifrost – με την οποία έγινε γνωστός – να προκριθεί στο NLC Spring 2022 (όπου κατέλαβε τη 2η θέση και θα είναι και αυτή στο Play In) και στη συνέχεια αποχώρησε για την Macko. Ελάχιστες είναι και οι διακρίσεις του Rharesh του ενός εκ των δύο Ιταλών της ομάδας. Βγάζει το “ψωμί” του κυρίως εντός συνόρων, ενώ μετρά 2 αποτυχημένες προσπάθειες να βρεθεί στο main event του EU Masters (το 2020 με την Racoon).

Αν ξεχωρίζουμε κάποιον από το roster της Macko αυτός είναι ο Vittorio “Click” Massolo. Στο EM Spring 2021 έφτασε ως το top 8 με την Mkers (αντιμετώπισε την Anorthosis στο Group Stage) ενώ στη συνέχεια κατέκτησε το Summer Split 2021 με τη Macko. Είναι ο μόνος συνδετικός “κρίκος” με την ομάδα που αγωνίστηκε στο EM Summer 2021 σε εκείνο τον εφιαλτικό όμιλο με Karmine Corp, mousesports και Vodafone Giants.

Venom’s Verdict

Πάλι θα ρισκάρω να εκτεθώ αλλά πραγματικά δεν μπορώ να πω πως στο “πρόσωπο” της Macko Esports βλέπω κάποιο φόβητρο για την WLGaming (πιστεύω πως θα συμφωνούσε και ο Icebreaker ο οποίος πέρασε το Spring Split στην ιταλική λίγκα). Για ακόμα μια φορά θεωρώ πως η κακή εμφάνιση της WLG στον τελικό δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις, με πολλούς να ξεχνούν πως τα παιχνίδια είναι online και bo1. Στην καλή της μέρα η WLG μπορεί να κοντράρει και να αποκλείσει τόσο τους Ιταλούς όσο και την Entropiq. Ο μόνος τρόπος να επιβεβαιώσει όσους λένε πως είναι η χειρότερη ομάδα του γκρουπ είναι να αγωνιστεί όπως στο LAN, κάτι που δεν πιστεύω πως θα κάνει.

Other Articles

EU MastersGLL Special
EU Masters