To 2022 ήταν μια “γεμάτη” χρονιά για την ελληνική σκηνή των esports. Από την επιστροφή των LAN events και του κόσμου στις κερκίδες, ως την πορεία του Comp μέχρι την κορυφή της Ευρώπης και τις 8 καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Με λιγότερο από 2 εβδομάδες να μας χωρίζουν από το 2023, είναι η ιδανική στιγμή να ρίξουμε το spotlight στους πρωταγωνιστές.

Η αρχή λένε πως είναι το ήμισυ του παντός και για αυτό ξεκινάμε με έναν άνθρωπο που το 2022 μας έδειξε πως η σκληρή δουλειά ανταμείβεται. Ο Γιώργος “GVR8” Βρούζος ως αναλυτής της Team Phantasma βρέθηκε στα βαθιά όμως αντί να “πνιγεί”, έδειξε πως ξέρει… κολύμπι και θριάμβευσε. Λίγο πριν κάνει το μεγάλο βήμα για να αναλάβει χρέη Head Coach στην Wild Panthers, ο GVR8 έγινε ο πρώτος Analyst που δίνει συνέντευξη στο greeklegends.gr.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Είχες μια εξαιρετική χρονιά στην Team Phantasma. Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Analyst σε μια ομάδα;

“Ένας Analyst είναι πάντα χρήσιμος στο προσωπικό ενός οργανισμού. Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ πως ο ρόλος του αναλυτή είναι πολύ υποτιμημένος στην ελληνική σκηνή. Γενικά οποιοσδήποτε μπορεί να ελευθερώσει τα χέρια και το μυαλό του coach, είναι πολύτιμος σε μια ομάδα”.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, θα ήθελα να μας πει συνοπτικά ποια είναι τα καθήκοντα ενός Analyst.

“Συνήθως ανάλογα με τις ανάγκες μιας ομάδας μοιράζονται και οι υποχρεώσεις. Όπως ανέφερα προηγουμένως, είναι σημαντικό να αποδεσμεύσεις τον Coach από έξτρα φόρτο εργασίας. Σε γενικές γραμμές, τα καθήκοντα κυμαίνονται από συλλογή & ανάλυση στατιστικών της ομάδας εως scouting των αντιπάλων”.

Ποιά ήταν η σημαντικότερη… esports στιγμή σου μέσα στο 2022 και γιατί;

“Θεωρώ πως ήταν ο τελικός του GLL Spring Split. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα που ένιωσα τη στιγμή που νικήσαμε το 5ο παιχνίδι και είδα την προσπάθεια τόσων μηνών να ανταμείβεται”.

Μιλώντας για στιγμές: το 2022 βρέθηκες σε τρία LAN events. Πόσο πιο δύσκολη ή πιο εύκολη κάνει την δουλειά σας η παρουσία του κόσμου;

“Η παρουσία του κόσμου είναι η δύναμη μας. Το ποσό μεγάλο ψυχολογικό boost μπορούν να σου δώσουν οι φωνές των φιλάθλων δεν περιγράφεται. Νιώθω ευγνώμων για την υποστήριξη που δέχτηκα από τους TP Hools”.

Φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Τι περιμένουμε από εσένα στο Spring Split 2023; 

“Το GLL Spring Split 2023 θα με βρει στη θέση του Head Coach της Wild Panthers esports – κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα πριν λίγες μέρες. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμένα αφού για πρώτη φορά θα αναλάβω το δικό μου project σε 1ο division ERL και ευχαριστώ πολύ τον οργανισμό για την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη. Έχω γύρω μου πολύ καλό staff και roster, οπότε ελπίζω να τους βγάλω όλους ασπροπρόσωπους”.

To Φθινόπωρο έκαναν πρεμιέρα τα Winter Cups όπως το GLL Pro Am. Μπορεί ένας τέτοιος θεσμός να “κερδίσει” το κοινό και παράλληλα να δώσει ευκαιρίες σε νέους παίκτες;

“Πιστεύω ήταν πολύ ενδιαφέρον που βρέθηκαν στο ίδιο πρωτάθλημα ομάδες από GLL, GLWL αλλα και amateur teams. Μου φάνηκε πολύ ωραία κίνηση αφού από καιρό πιστεύω πως υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα, αλλά λίγες ευκαιρίες να αναδειχθεί”.

Ο τελικός του φετινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος όλων των εποχών. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη ή θεωρείς πως υπάρχει μια δόση υπερβολής; 

“Ήταν σίγουρα απίστευτα τα storylines με τον Faker και τον Deft, κάτι που έδωσε πολύ hype στον τελικό. By far ο πιο ενδιαφέρον τελικός για τους θεατές. Εμένα πάντως ως T1 fan μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση”.

Που μπαίνει ο πήχης για το 2023; Που θες να βρίσκεσαι τέτοια μέρα σε 12 μήνες από σήμερα;

“Ποτέ δεν μπορούσα να απαντήσω ερωτήσεις σαν και αυτή γιατί προσπαθώ να κοιτάω μόνο το επόμενο βήμα. Πριν 12 μήνες δεν θα σου έλεγα ποτέ πως θα βρισκόμουν εδώ που είμαι τώρα. Step by step λοιπόν και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είναι το 2023 εξίσου και αν όχι πιο επιτυχημένο από το 2022”.

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι ή πάμε να φτιάξουμε μελομάκαρονα;

“Θα ήθελα να προσθέσω και να ευχαριστήσω τον κύκλο μου που με στηρίζει στην προσπάθεια μου. Δεν είναι εύκολο να καταφέρεις κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα και δεν θα μπορούσα αν δεν είχα υποστήριξη από γονείς – οικογένεια, φίλους και την κοπέλα μου που ελπίζω να μην με… ξαναγρουσουζεψει σε τελικό”. 

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο που βρήκε χρόνο να απαντήσει στις ερωτήσεις μου και που έκανε αυτή τη συνέντευξη να βγει γρήγορα και εύκολα. Θεωρώ βέβαιο πως η πορεία του θα συνεχίσει να είναι επιτυχημένη. Είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να ρισκάρει κάτι που αποδεικνύει και η δήλωση περί “γρουσουζιάς” (ο ήρωας όλων μας). – Venom

Other Articles