Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον 2ο ημιτελικό του LEC Summer Split 2022 όπου η Rogue θα αντιμετωπίσει τη Fnatic για μια θέση στον μεγάλο τελικό και το Main Event του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Για εμάς αυτός ο ημιτελικός έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ένα “δικό μας” παιδί, ο Μάρκος “Comp” Σταμκόπουλος θα τα δώσει όλα για να βρεθεί για 2η φορά σε LEC Final και να πάρει τη “ρεβάνς” από την G2 Esports. Με αφορμή τη μεγαλύτερη μάχη μέχρι την επόμενη, νιώσαμε την ανάγκη να αφιερώσουμε μερικές προτάσεις στον Μάρκο. Τον νεαρό από την Κατερίνη που δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Από την Κατερίνη στο γαλλικό νότο

Τέτοια άρθρα ξεκινούν με την κλισέ ερώτηση: Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί, όταν ο Comp ξεκινούσε να παίζει επαγγελματικά, πως λίγα χρόνια μετά θα έφτανε να παίζει σε κορυφαίο επίπεδο; Η απάντηση δεν είναι “κανείς” αλλά ο ίδιος ο Μάρκος. O “μικρός” από την Κατερίνη μπορεί να μην είχε την ιδανική σύνδεση στο ίντερνετ ή τον τέλειο εξοπλισμό όμως είχε (και έχει) ταλέντο, πειθαρχία και όρεξη για δουλειά. Για να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα σημαντικό ρόλο έπαιξε και η οικογένεια του. Σε μια χώρα που υπάρχει η τάση να δαιμονοποιούμε κάθε τι ξένο (όπου ξένο βάλτε esports) οι γονείς του Μάρκου τον στήριξαν απόλυτα.

Δύο γονείς από την ελληνική επαρχία αποφάσισαν να “αγκαλιάσουν” και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια του γιου τους σε έναν τομέα που στην Ελλάδα πολλοί χλευάζουν ακόμα και σήμερα. Τα υπόλοιπα νομίζω τα ξέρετε (“διαβασμένος είμαι από το γκουγκλ” που είπε κάποτε και μια ψυχή). Πρωταθλητής Ελλάδας στα 16 του (GRE), πρωταθλητής Γαλλίας στα 17 του (LDLC) και μετεγγραφή στο LEC πριν κλείσει τα 18 του (Team Vitality).

Από τον πάγκο της Vitality, στα Worlds 2022

Λίγο πριν την έναρξη της 8ης αγωνιστικής ημέρας του LEC Summer Split 2021 η Vitality αποφασίζει να αφήσει οριστικά εκτός αρχικού σχήματος τον Comp. Ο Μάρκος πέρασε έξι μήνες στον “πάγκο” όμως για ακόμα μια φορά έδειξε το “never give up” attitude του. Δούλεψε σκληρά και τον Δεκέμβριο του 2021 πηγαίνει στη Rogue, η οποία είχε τερματίσει 1η στο regular season του Summer Split, 3η στα Playoffs και που βρέθηκε στις 11 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Οι άνθρωποι της RGE – όπως εκείνοι της LDLC λίγα χρόνια νωρίτερα – είδαν το επόμενο τους αστέρι στο πρόσωπο του Μάρκου και εκείνος δικαίωσε την εμπιστοσύνη τους.

Το 2022 είναι η χρονιά του

Τι να πει κανείς για την πορεία του Comp μέσα στη χρονιά που διανύουμε; Στο Spring Split η Rogue κατέκτησε την 1η θέση του regular season και έφτασε ως τον τελικό των Playoffs. O Comp πήρε 4 MVP awards και βρέθηκε στην 2nd All Pro Team. Ο 20χρονος marksman συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και στο Summer Split και βρέθηκε ξανά στην 2nd All Pro Team. Με τη νίκη επί της MAD Lions – σε μια σειρά που ο Έλληνας άσος αναδείχτηκε MVP ενώ σημείωσε και Pentakill – η ομάδα του έκλεινε εισιτήριο για το top 3 του Μάλμε και το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

H ήττα στον πρώτο ημιτελικό από την G2 Esports, φέρνει τη Rogue στον δρόμο της Fnatic. Η νικήτρια ομάδα θα πάρει το 2ο εισιτήριο για τον τελικό του LEC Summer Split 2022 και μια θέση στο Main Stage του World Championship 2022. Μην χάσετε τη μεγάλη μάχη του Comp σήμερα στις 18:00 ζωντανά και με ελληνική περιγραφή στο κανάλι του What’s Up στο Youtube.

Η γνώμη του συντάκτη

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να βάλω κάτι σε “The Kite Machine Rises” (από το The Dark Knight Rises) αλλά συγκρατήθηκα. Ως άλλος Bruce Wayne ο Μάρκος έχει πέσει πολλές φορές όμως σημασία έχει πως συνέχισε να σηκώνεται. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί απόψε κόντρα στη Fnatic ή στα Worlds που ακολουθούν, ο Μάρκος Σταμκόπουλος έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Θεωρώ πως έχουμε δει μόνο τα πρώτα κεφάλαια μιας μεγάλης καριέρας και πως αν συνεχίσει έτσι σε λίγα χρόνια από τώρα θα είναι ο πιο επιτυχημένος παίκτης League of Legends που έχει βγάλει αυτός ο τόπος*. Σήμερα ο Μάρκος θα στείλει τη Fnatic στα Play-Ins των Worlds και αύριο θα πάρει “εκδίκηση” από την G2 για το χαμένο τελικό του Μαρτίου. Ποιος ξέρει, ίσως έχει κρατήσει ακόμα ένα Pentakill για να σηκώσει τη Malmo Arena στο “πόδι”.

*Παίρνει έξτρα πόντους επειδή ως καλεσμένος στον τελικό του GLL Summer Split 2021 δήλωσε πως γνώριζε τα GLL Fun Facts πριν καν προβληθεί το πρώτο βίντεο. 

Other Articles

GLLLeague Of LegendsΑνακοινωση