Υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσεις μια χρονιά από ένα τουρνουά Pro-Am τριών regions με χρηματικό έπαθλο ύψους 18.000 ευρώ και ένα LAN event στην “καρδιά” της Αθήνας; Το SIGMA CUP είναι ένα τουρνουά Pro-Am τριών regions: του Greek Legends League, Esports Balkan League και Hitpoint Masters, τα επίσημα ERLs των αντίστοιχων περιοχών. Οι τρεις διοργανωτές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το δυνατότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον με τις καλύτερες ομάδες από τα GLL, EBL & HPM να κοντράρονται για την ανάδειξη του πρώτου πρωταθλητή SIGMA ζωντανά στην Αθήνα.

Μιλώντας για LAN events, το SIGMA CUP δεν είναι κάτι το οποίο θα μείνει σταθερό. Αντίθετα η πόλη που θα φιλοξενεί τον τελικό θα αλλάζει κάθε χρόνο, με στόχο να φέρει το event στους φανς και των τριών regions. To 2023 το SIGMA CUP θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, ενώ το 2024 θα έχετε έναν επιπλέον λόγο να επισκεφτείτε την Τσεχία.

Όμως πως δουλεύει το όλο “σύστημα”; Κάθε region θα έχει τα δικά του εθνικά προκριματικά με τη νικήτρια από το καθένα να προκρίνεται απευθείας στο LAN event. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 και 3 θα συνεχίσουν στο Gauntlet του οποίου η νικήτρια θα συμπληρώσει την τετράδα του LAN event της Αθήνας.

NATIONAL QUALIFIERS


Κάθε region θα έχει τα δικά του National Qualifiers από τα οποία η νικήτρια ομάδα θα προκρίνεται απευθείας στο LAN event και δύο ομάδες θα πηγαίνουν στο Gauntlet.

Συνολικά 20 ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο θα διεκδικήσουν τη θέση στο LAN και τις 2 θέσεις στο Gauntlet. Στον ελληνικό προκριματικό θα λάβουν μέρος ομάδες που το 2022 αγωνίστηκαν στο Greek Legends League (GLL), το Greek Legends Wings League (GLWL) και 4 που θα προκύψουν από τα ανοιχτά προκριματικά. Όλες οι αναμετρήσεις θα είναι Best of 3 με μόνες εξαιρέσεις τα δύο παιχνίδια του τελευταίου γύρου που θα είναι Best of 5.

GAUNTLET

Μετά την ολοκλήρωση όλων των National Qualifiers, οι δύο κορυφαίες ομάδες από το κάθε region που δεν πέρασαν απευθείας στο LAN θα βρεθούν στο Gauntlet. Αυτό σημαίνει πως το Gauntlet θα περιλαμβάνει 6 ομάδες που θα κληρωθούν σε δύο ομίλους (ομάδες από το ίδιο region δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες στο group stage).

Μετά το τέλος της φάσης των ομίλων, οι δύο καλύτερες ομάδες από κάθε group θα παίξουν σε ένα single elimination bracket (Best-of-5) με τη νικήτρια ομάδα να παίρνει το “εισιτήριο” για το SIGMA LAN event όπου θα την περιμένουν οι νικητές των τριών National Qualifiers.

FINAL 4 – LAN


Όταν ολοκληρωθούν οι πρώτες φάσεις, οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες θα συναντηθούν στην καρδιά της Ελλάδας με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τους διοργανωτές της λίγκας της χώρας τους. Οι 4 καλύτερες ομάδες θα παλέψουν για να αναδειχθεί ο πρώτος πρωταθλητής SIGMA CUP.

Πρόγραμμα:

Open Qualifiers (GLL): 5-6 Οκτωβρίου
National Qualifiers (GLL): 11-12, 17-18, 24-28 Οκτωβρίου
Gauntlet Group Stage: 1-3 Νοεμβρίου
Gauntlet Knockouts: 7-9 Νοεμβρίου
Grand Finals: 19-20 Νοεμβρίου

Χρηματικά έπαθλα:

8.000,00€ (Νικητής LAN event)
3.500,00€ (Φιναλίστ LAN event)
1.750,00€ (3η/4η θέση LAN event)
1.750,00€ (3η/4η θέση LAN event)
1.000,00€ (Οι 3 “gauntlet” teams που δεν θα προκριθούν)
1.000,00€ (Οι 3 “gauntlet” teams που δεν θα προκριθούν)
1.000,00€ (Οι 3 “gauntlet” teams που δεν θα προκριθούν)

Other Articles