Μπορεί να απέχουμε λίγες μέρες από την έναρξη του Main Event του EU Masters όμως την Κυριακή είδαμε να γράφεται ιστορία στο LEC. Η MAD Lions επικράτησε στον μεγάλο τελικό της Rogue με reverse sweep και έβαλε τέλος στην αυτοκρατορία της G2 Esports. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια μικρή έρευνα και να δούμε πόσοι παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο LEC δίνουν το “παρών” στο EM Spring 2021.

Όνομα: Jakub “Cinkrof” Rokicki (Jungler)
Ομάδα: Karmine Corp
Το πέρασμα του από το LEC: Το 2017 αγωνίστηκε με την Origen στο EU LCS Spring Split αλλά και στο Summer Promotion. Έπαιξε σε 4 best of 3 και 2 best of 5, με το “κοντέρ” να γράφει 0 νίκες 10 ήττες (14 αν υπολογίσουμε πως τα 2 bo5 έληξαν 0-3). Βέβαια ήταν η χρονιά που η OG έκανε 0-13 (games 2-26) στο EU LCS.

Όνομα: Max “Satorius” Günther (Top laner)
Ομάδα: Mousesports
Το πέρασμα του από το LEC: Ήταν συμπαίκτες με τον Cinkrof όμως σε αντίθεση με εκείνον, αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια του regular season (0-13, 2-26). Έμεινε και στο Summer Promotion και μετά αποχώρησε.

Όνομα: Raphaël “Targamas” Crabbé (Support)
Ομάδα: Karmine Corp
Το πέρασμα του από το LEC: To 2018 έπαιξε ένα “γεμάτο” Spring Split με την Giants Gaming μετρώντας 7 νίκες και 11 ήττες. Η πρώτη και η τελευταία φορά που τον είδαμε στα μεγάλα “σαλόνια”.

Όνομα: Lucas “Saken” Fayard (Mid laner)
Ομάδα: Karmine Corp
Το πέρασμα του από το LEC: Το τρίτο μέλος της γαλλικής ομάδας που έχει περάσει από το LEC. Δύο περάσματα, αμφότερα με την Team Vitality. Στο Spring Split του 2019 έπαιξε 2 παιχνίδια (στη θέση του Jizuke), ενώ έναν χρόνο αργότερα ήταν συμπαίκτης του Comp στα 12 από τα 18 games του regular season. Απολογισμός 2 νίκες, 12 ήττες.

Όνομα: Chres “Chres” Laursen (Mid Laner)
Ομάδα: AGO Rogue
Το πέρασμα του από το LEC: Από το 2016 έως το 2019 ο Chres αγωνίστηκε σε 7 συνεχόμενα Splits του EU LCS/LEC (Splyce, Misfits, Rogue) . Δεν σας λέει κάτι το όνομα; Λογικό, αφού μέχρι το 2020 τον γνωρίζαμε ως Sencux. Πλούσιο βιογραφικό με αποκορύφωμα την 2η θέση στο Summer Split του 2016 και την συμμετοχή στα Worlds.

Όνομα: Lukas “Lurox” Thoma (Jungler)
Ομάδα: AGO Rogue
Το πέρασμα του από το LEC: Nα και μια αρκετά πρόσφατη περίπτωση. Ο Lurox μοιράστηκε τη θέση του jungler της Schalke μαζί με τον Gillius στα δύο LEC Splits του 2020. Είχε 5-7 στο Spring Split και 0-6 στο Summer Split.

Όνομα: Adam “LIDER” Ilyasov (Mid laner)
Ομάδα: Mousesports
Το πέρασμα του από το LEC: O Νορβηγός αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια της Misfits στο Summer Split του 2019 (4-8).

Όνομα: Milo “Pridestalkr” Wehnes (Jungler)
Ομάδα: Mousesports
Το πέρασμα του από το LEC: Έπαιξε στο EU LCS Summer 2017 με τα χρώματα της ROCCAT (5-8) , ενώ το Spring Split του 2018 τον βρήκε στη Schalke (7-11). Kαι στις δύο περιπτώσεις οι ομάδες τερμάτισαν χαμηλά στη βαθμολογία.

Όνομα: Paweł “Woolite” Pruski (Bot Laner)
Ομάδα: Misfits Premier
Το πέρασμα του από το LEC: Έκανε το ντεμπούτο του στο EU LCS το 2014 με τα χρώματα της Copenhagen Wolves, ενώ έπαιξε και στα δύο Splits του 2015 με τη ROCCAT. Χρειάστηκε να περάσει μια 4ετια για να επιστρέψει στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2019 έφτασε με τη Rogue ως την 4η θέση του LEC.

Όνομα: Jakub “Jactroll” Skurzyński (Support)
Ομάδα: Misfits Premier
Το πέρασμα του από το LEC: Άλλο ένα γεμάτο βιογραφικό. Έπαιξε σε όλα τα Splits από το Spring Split του 2018 έως το Summer Split 2020 (Team Vitality, Origen). Η 3η θέση του καλοκαιριού του 2018 και η συμμετοχή στα Worlds της ίδιας χρονιάς παραμένουν οι σημαντικότερες διακρίσεις του.

Όνομα: Andrei “Orome” Popa (Top Laner)
Ομάδα: BT Excel
Το πέρασμα του από το LEC: Kλείνουμε τη λίστα με έναν ακόμα παίκτη που αγωνίστηκε σχετικά πρόσφατα στο LEC. O Orome είχε 1 συμμετοχή με τη Splyce στο Spring Split 2019, ενώ έναν χρόνο αργότερα έφτασε ως την 3η θέση με τη MAD Lions. Ήταν καθοριστικός στην εξαιρετική πορεία των “λιονταριών” στο Summer Split 2020 (2η θέση στο regular season και πρόκριση στα Play-Ins των Worlds 2020).

Θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τους αντιπάλους της Ανόρθωσης; Τότε διαβάστε και τα:

Το προφίλ της Berlin International Gaming
Το προφίλ της K1CK
Το προφίλ της Mkers

Other Articles

GLL Special
GLL Special