Το επαγγελματικό League of Legends είναι ένας συνδυασμός πολλών στοιχείων. Εντυπωσιακά highlights, ταλαντούχοι παίκτες, μοναδικές στιγμές, μεγάλες νίκες, αποκαρδιωτικές ήττες και και και. Υπάρχει όμως ένα ιδιαίτερο στοιχείο στο League όπως υπάρχει και στον αθλητισμό και αυτό είναι οι ιστορίες που γράφονται στην πορεία. Όταν η σκόνη καταλαγιάζει και τα αποτελέσματα έχουν ξεχαστεί, το μόνο που μας μένει είναι οι ιστορίες που μας “είπαν” οι πρωταγωνιστές. Και κάπου εδώ μπαίνει στην “εξίσωση” ο Χριστόφορος Κλειώτης γιατί εκτός από ταλέντο και διακρίσεις, ο WouLou γράφει μια 10ετία τώρα την δική του ιδιαίτερη ιστορία.

Το ξεκίνημα και η περίοδος της “ανομβρίας

Mε όνομα εμπνευσμένο από μια κάρτα του Yugioh (D.D. Warrior Lady) ο Χριστόφορος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό του 2011 με την δημιουργία της Different Dimension. Η επιλογή του ονόματος ήταν άκρως ενδιαφέρουσα καθώς με τον τρόπο αυτό ο Warrior Lady κατάφερε να βάλει τα δύο D στο όνομα του. Με τα χρώματα της DD αγωνίστηκε σε αμέτρητα τουρνουά εγχώρια και μη. Προσπάθησε πολλές φορές να οδηγήσει την ομάδα του στο Challenger Series (του τότε EU LCS) όμως χωρίς επιτυχία. Στις 25 Ιουνίου του 2017 στην γειτονική Βουλγαρία κατέκτησε το ESL SEE Championship Season 5. Ήταν ένας από τους πολλούς τίτλους που κατέκτησε όμως στεκόμαστε σε αυτόν γιατί έμελλε να είναι ο τελευταίος για τα επόμενα 3 χρόνια!

Η επιστροφή του βασιλιά 

Ο WouLou δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρώτο Split του Greek Legends και με τα χρώματα της Pyrsos Esports έφτασε ως τα playoffs του Summer Split 2019. Με τον Πυρσό αγωνίστηκε τόσο στο Winter Split 2019 (4η θέση) όσο και στο Spring Split 2020 (3η θέση). Στο τελευταίο – και καλύτερο από πλευράς αποτελεσμάτων – “γνώρισε” τους J0J0C & LOCK1E. Το Summer Split τον βρήκε στη GSMC “πακέτο” με τον J0J0C όμως η Team Refuse έβαλε πρόωρο τέλος στα όνειρα για καλή πορεία στα Playoffs.

Τρία χρόνια είχαν περάσει από τον τελευταίο σημαντικό τίτλο και πλέον ήταν η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Επόμενος προορισμός η Anorthosis Esports όπου θα είχε ξανά μαζί του τους J0J0C και LOCK1E. Στο Winter Split 2020 η Ανόρθωση κατέκτησε το τρόπαιο με τον WouLou να αναδεικνύεται Axe MVP του μεγάλου τελικού. Η επιστροφή στους τίτλους ήταν γεγονός.

Επόμενη στάση EU Masters

To 2020 έδωσε τη θέση του στο 2021 όμως στην Ανόρθωση δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Η κυπριακή ομάδα είναι ξανά στον μεγάλο τελικό του Greek Legends και έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση στα Play-Ins του EU Masters Spring Season. O WouLou διεκδικεί τον 2ο του πανελλήνιο τίτλο μέσα σε λίγους μήνες, ενώ ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε EUM (+bonus είναι υποψήφιος για Axe MVP του Split με τον ίδιο να ζητά από το κοινό να ψηφίσει τον kubYD). Μια δεκαετία μετά το ντεμπούτο του, ο WouLou ετοιμάζεται να γράψει για ακόμα μια φορά ιστορία.

Παρακολουθήστε τον μεγάλο τελικό του GLL Spring Split 2021 powered by What’s Up την Τρίτη 23 Μαρτίου στο κανάλι του What’s Up στο YouTube και του GamersLounge στο Twitch. Το preshow ξεκινά στις 18:00 ενώ η κρίσιμη αναμέτρηση στις 19:00.

Other Articles