Οι τελικοί είναι πάντα απρόβλεπτοι όσον αφορά τα picks & τα bans και εκείνος του GLL Spring Split powered by What’s Up δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Το γεγονός πως θα παιχτεί στο patch 11.5 θολώνει ακόμα περισσότερο τα “νερά” καθώς δεν είχαμε δει το συγκεκριμένο patch στα playoffs. Είναι σχεδόν σίγουρο πως οι δύο ομάδες έχουν ετοιμάσει εκπλήξεις ενόψει του τελικού, ωστόσο κάναμε μια προσπάθεια να ξεχωρίσουμε τα 10 picks που κατά τη γνώμη μας θα κρίνουν την έκβαση της αναμέτρησης.

Honorable Mentions: Renekton (λόγω JaxPlank), Ornn, Olaf, Rell

Fiora: Ας είμαστε ειλικρινείς: αν δεν έπαιζε ο WouLou στον τελικό η Fiora δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη λίστα. Στα playoffs έχει εμφανιστεί στο pick/ban phase 8 φορές (2 pick/6 ban) όσα δηλαδή και τα games που έχει παίξει η Ανόρθωση. Πρόκειται για ένα pick που δημιουργεί τεράστια πίεση στα side lanes και που στα χέρια του WouLou γίνεται αυτόματα win condition. Αν δεν banαριστεί σημαίνει πως η GSMC έχει έτοιμη κάποια απάντηση.

Karma: Pick “πονοκέφαλος” αν το έχεις απέναντι σου. Την είδαμε αρκετά τόσο στο regular season όσο και στα playoffs. Πέραν του poke, του sustained damage, του crowd control και της προστασίας που παρέχει στην ομάδα, έχει και το αβαντάζ πως μπορεί να πάει σε τρία διαφορετικά lanes (Top, Mid, Support). Αν συνδυαστεί με τον champion που ακολουθεί τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ δύσκολα για τους αντιπάλους.

Udyr: Ο σπρίντερ του Summoner’s Rift έχει κάνει την εμφάνιση του 4 φορές στα playoffs, ενώ 9 φορές έχει δεχτεί ban. Είναι ο champion με το υψηλότερο KDA (9.7) και αν συνδυαστεί με Karma μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές. Ο Kenapil τον χρησιμοποίησε όταν κρίθηκε απαραίτητο, ωστόσο δεν τον έχουμε δει ακόμα στα χέρια του Dom1nant.

Hecarim: Από τα ισχυρότερα picks του jungle στο 11.5. Ο Hecarim μετρά 10 bans και 6 picks στις 20 αναμετρήσεις των playoffs. Dom1nant και Kenapil τον επέλεξαν μια φορά σε αναμετρήσεις που κέρδισαν οι ομάδες τους. Ως τώρα δεν ήταν πρώτη τους επιλογή αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει στον μεγάλο τελικό.

Lillia: Παρόμοια περίπτωση με τον Hecarim. H Anorthosis την bannαρε όλες τις φορές απέναντι στην Team Phantasma, ενώ η GSMC έκανε το ίδιο στον ημιτελικό με τη Zerolag. Με δεδομένο πως έμεινε ανοιχτή σε όλη τη σειρά της ANO με την WLG θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να φτάσει στα χέρια των junglers στο συγκεκριμένο best of 5.

Garen: Ακόμα ένα pick που μπαίνει καθαρά λόγω του “χειριστή” του. Ο Dom1nant έχει παίξει 6 φορές Garen στο jungle και έχει κερδίσει τις 5 από αυτές. Αν “δέσει” με τον composition της ομάδας του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπερα όχθη. Αν όμως γίνει pick σε λάθος comp δύσκολα μαζέυεται το πράγμα (π.χ. το game 3 ANO vs. WLG).

Thresh: Με 100% Pick/Ban rate στα playoffs, είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως ο Thresh αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις ομάδες. Ο kubYD έχει 5/5 με Thresh ενώ ο Kinn έχει καταφέρει να τον πάρει στα χέρια του μόλις μια φορά, σε παιχνίδι που έχασε η ομάδα του. Να σημειώσουμε πως στους ημιτελικούς η ANO bannαρε 4/4 φορές τον Thresh και η GSMC 3/4.

Senna: Αγαπημένη επιλογή τόσο του Sirinox όσο και του LOCK1E. Στις 20 αναμετρήσεις των playoffs μετρά 9 bans και 5 picks με το win rate της να είναι 100%! Είναι πολύ πιθανό να δεχτεί γρήγορα bans και να δούμε πιο… παραδοσιακά picks όπως Kai’Sa και Xayah.

Kai’Sa: Ήταν με διαφορά το πιο δημοφιλές pick τόσο στο regular season (40 picks) όσο και στα Playoffs (13 picks) οπότε θα ήταν άδικο να λείπει από τη λίστα. Ο Sirinox είναι “ειδικός” στο συγκεκριμένο pick κάτι που φάνηκε στην κανονική περίοδο. H Kai’Sa στο regular season είχε 31% win rate και 3.6 KDA, την ώρα που ο Sirinox με Kai’Sa είχε 83.3% win rate και 7.6 KDA.

Seraphine: Τελευταία στη λίστα (με ένα ερωτηματικό) η Seraphine. Μετρά 11 bans στα τελευταία 11 παιχνίδια όμως έχει δεχτεί nerf στο patch 11.5. H ANO την bannαρε σε όλα τα παιχνίδια με την WLG, ενώ η ZRL έκανε το ίδιο απέναντι στην GSMC. Από τη μια έχουμε μια ομάδα που δεν ήθελε να βρει τη Seraphine απέναντι της και από την άλλη μια που την είδε να γίνεται 4 φορές ban. Ίσως το nerf σταθεί αρκετό για να μείνει “ανοιχτή” για πρώτη φορά με τα προημιτελικά. Αν πάει κάπου το συγκεκριμένο pick, μάλλον θα είναι προς την GSMC.

Ραντεβού την Τρίτη 23 Μαρτίου στο κανάλι του What’s Up στο YouTube και του GamersLounge στο Twitch. Το preshow ξεκινά στις 18:00 ενώ η κρίσιμη αναμέτρηση στις 19:00.

Other Articles