Η Zerolag Esports επικράτησε με 3-2 της Team Refuse και πανηγύρισε την πρόκριση της στα ημιτελικά του Greek Legends Spring Split. Η RFS μπορεί να προηγήθηκε δύο φορές όμως η παρέα του Gagai αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και βρίσκεται για πρώτη φορά στο top 4 του GLL. Από τα closed qualifiers και τον φόβο του υποβιβασμού στην πρόκριση στα ημιτελικά με μεγάλη ανατροπή.

Πλήρωσε τα λάθη της

Η Zerolag ξεκίνησε ιδανικά το πρώτο παιχνίδι, καθώς έλεγξε απόλυτα το early game. Στο 21ο λεπτό η διαφορά άγγιζε τα 10k Gold, τα kills ήταν 17-4 και η ZRL είχε μόλις πάρει τον πρώτο Baron του παιχνιδιού. Ενώ όλα έδειχναν πως η ZRL απείχε λίγα λεπτά από το 1-0, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Συνεχόμενα κακά fights έδωσαν τον πρώτο λόγο στη RFS που εκμεταλλεύτηκε τα αλλεπάλληλα λάθη της αντιπάλου της για να πάρει ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο.

Ίδιο έργο με διαφορετικό φινάλε

Το early game του game 2 έμοιαζε μεγάλο βαθμό με εκείνο του πρώτου παιχνιδιού τη σειράς. Η Zerolag έκανε “κουμάντο” στο χάρτη και δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στην RFS. To πάθημα έγινε μάθημα στους “μπλε” που ισοπέδωσαν τη Refuse σε 26′ για να κάνουν το 1-1. Το 30-6 στα kills αλλά και η τρομακτική επίδοση του Gagai (17/0/4) λένε τα πάντα για την εικόνα των δύο ομάδων στο game 2.

Refuse to lose

Η Team Refuse παρά την βαριά ήττα δεν πτοήθηκε και επανήλθε δριμύτερη. Δεν επέτρεψε στην ZRL να κάνει το παιχνίδι της στο early game και να χτίσει προβάδισμα όπως έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο 24′ η Team Refuse βρήκε το fight που έψαχνε, πήρε kills, πήρε χωρίς δυσκολίες το Baron buff και πήγαινε το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε. Στο 31′ βρήκε ένα ακόμα καλό team fight και με το 2ο της Baron buff πήρε εκ νέου το προβάδισμα στη σειρά.

Ανατροπή και πρόκριση για την ZRL

Παρόλο που έμεινε δεύτερη φορά πίσω στο σκορ η Zerolag δεν πτοήθηκε και το παιχνίδι έμοιαζε τρομακτικά με εκείνο που κέρδισε νωρίτερα. Η ZRL κυριάρχησε στο early game και το προβάδισμα αυτό έγινε “χιονοστιβάδα” και έπνιξε τη Refuse που δεν βρήκε απαντήσεις και ισοφαριζόταν για δεύτερη φορά.

Με τη σειρά στο 2-2 η ZRL πήγε στην λογική του “if it ain’t broke, don’t fix it” οπότε για 4η φορά άσκησε αφόρητη πίεση στους αντιπάλους τους στα πρώτα λεπτά ώστε να κυριαρχήσει στο early game. Πριν το 15′ η σειρά είχε ξεφύγει πάνω από τα 5k gold με την Zerolag να κερδίζει το ένα fight μετά το άλλο. Στο 18ο λεπτό ο NorthenLights οδήγησε την ομάδα του σε ένα νικηφόρο team fight και ξύπνησαν μνήμες από το game 1. Η ιστορία όμως δεν έμελλε να επαναληφθεί, καθώς η ZRL δεν θα έκανε δεύτερη φορά το ίδιο λάθος. Η Zerolag διατήρησε την ψυχραιμία της και με κορυφαίο τον DEV1L κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Team Refuse και να πάρει μια σπουδαία πρόκριση.

O Axe MVP του game: Τutorial

Παρακολουθήστε τα ημιτελικά του Greek Legends Spring Split την Δευτέρα (8/3 – 19:00) και Τρίτη (9/3 – 19:00) στα κανάλια του Gamerslounge σε Twitch και YouTube.

Other Articles

GLL