Απόψε θα μάθουμε την πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού του GLL Winter Split 2021 powered by What’s Up. Αφού διαβάσαμε όσα είχε να πει ο kubYD της Ανόρθωσης ήρθε η ώρα να περάσουμε… απέναντι και συγκεκριμένα στο Support της Team Phantasma. O Aργύρης “Sanity” Καλαθενός κλείνει τον κύκλο των συνεντεύξεων στον ορισμό του ‘last but not least’. Ο έμπειρος παίκτης είχε πάρα πολλά και ενδιαφέροντα να πει.

Μετά από το ποιοτικότερο Split του, ο Αργύρης θεωρεί πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τον πρώτο τίτλο της Team Phantasma. Τα “φαντάσματα” θα έχουν δύο ευκαιρίες να βρεθούν στον τελικό όμως αν θέλουν τον τίτλο θα πρέπει να “ξορκίσουν” τον κακό τους δαίμονα: την Anorthosis Esports.

Ξεκινάμε ελαφρώς ανάποδα καθώς θα σε γυρίσω αρκετούς μήνες πίσω και συγκεκριμένα στον τελικό του Summer Split. Περιμέναμε ένα μεγάλο ντέρμπι ωστόσο είδαμε μια άνετη επικράτηση της Ανόρθωσης. Για να το θέσω όσο πιο… απλά γίνεται, τι πήγε λάθος σε εκείνο το 0-3;

“Η αλήθεια είναι πως η ομάδα τότε είχε κάποια ζητήματα στο ψυχολογικό κομμάτι και όταν κάτι μέσα στο παιχνίδι δεν πήγαινε όπως θέλαμε δυσκολευόμασταν πάρα πολύ να κάνουμε το come back. Πιστεύω πως αυτό προήλθε από την έλλειψη scrims που είχαμε όταν περάσαμε στα προηγούμενα Playoffs. Έτσι, όταν στο bot δεν πήγαμε καλά στο πρώτο game μας πήρε ‘μπάλα’ και δεν καταφέραμε ποτέ να αλλάξουμε την ψυχολογία μας”.

Ο καιρός πέρασε, πήρατε εμπειρίες από το EM Play In Stage ενώ στην ομάδα ήρθε και ο Vaynedeta. Είναι η TP έτοιμη να χτυπήσει τον τίτλο;

“Πιστεύω πως η ομάδα μας τώρα είναι πιο έτοιμη από ποτέ για να πάρει τον τίτλο στα χέρια της. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις και όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Έχουμε διορθώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε – θα έλεγα πιο πολύ εκείνα που αφορούν το tiltάρισμα και όχι παικτικά. Η προσθήκη του Vaynedeta έφερε μια ηρεμία στην ομάδα, ειδικά στο mid game, κάτι που μας έλειπε πάρα πολύ. Πλέον πιστεύω πως είμαστε πιο άνετοι στο να κλείνουμε τα games μετά το 25′”.

Τα bo5 είναι πολύ διαφορετικά από τα bo1. Ωστόσο σας είδαμε να κάνετε το 2/2 απέναντι στην Ανόρθωση και μάλιστα με εμφατικές εμφανίσεις. Να περιμένουμε αντίστοιχες εμφανίσεις και στα πλειοφς;

“Σίγουρα τα bo5 είναι ένα εντελώς διαφορετικά καθώς παίζει τεράστιο ρόλο η ψυχολογία και όχι οι ικανότητες των παικτών μέσα στο Rift. Είναι μια δύσκολη διαδικασία που πρέπει να κρατήσεις το mentality σου και να μην παρασυρθείς από λάθη που είναι πολύ πιθανό να συμβούν κατά την διάρκεια μιας σειράς. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα καλών ομάδων (τουλάχιστον ‘on paper’) που οι παίκτες δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τα συναισθήματα τους και κατέρρευσαν. Πιστεύω πως η ομάδα μας είναι έτοιμη να δείξει όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή του Split μέχρι τώρα και να νικήσουμε την Ανόρθωση για την πολύτιμη θέση στον τελικό”.

Διαβάζω εδώ τις σημειώσεις μου (δεν έχω, στο google έκανα αυτά τα γκουγκλ σερτς) και αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκες με τον Vaynedeta. Προσωπικά μου φάνηκε πως “δέσατε” πολύ γρήγορα, ωστόσο έχεις παίξει με πολλά ADC και θα ήθελα τη γνώμη σου για το συγκεκριμένο ντούετο.

“Ο Σταύρος (Vaynedeta για όσους δεν τον γνωρίζουν) είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχω συναντήσει στην ελληνική σκηνή όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι. Πριν παίξουμε μαζί είχαμε βρεθεί αρκετές φορές για καφέ και έτσι είχαμε μια άλλη σχέση. Για αυτό μου φαίνεται λογικό πως υπήρξε άμεσα χημεία και δεν χρειάστηκε καιρός να δέσουμε ως δίδυμο. Με την πάροδο του χρόνου πιστεύω θα γίνουμε ένα από τα καλύτερα bot lanes – αν όχι και το καλύτερο – στην Ελλάδα”.

Πριν το Winter Split είχες μια σύντομη περιπέτεια στο NLC 2nd Division 2022 Spring Qualifier με την Demise. Παρά το γεγονός πως αποκλειστήκατε νωρίς, πρόλαβες να κρατήσεις κάτι από αυτή την εμπειρία;

“Η εμπειρία μου στο NLC 2nd Division ήταν σίγουρα κάτι το καινούργιο και ενδιαφέρον καθώς έμαθα πως δουλεύουν οι ξένοι οργανισμοί, πως αντιμετωπίζουν τους παίκτες κτλ τα οποία είναι αρκετά διαφορετικά από όσα γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Ελπίζω στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια παρόμοια ομάδα του εξωτερικού – αν και η Team Phantasma είναι BY FAR η καλύτερη ομάδα που έχω παίξει μέχρι σήμερα”.

Στα προηγούμενα Splits θυμάμαι ένα Sanity με συγκεκριμένο champion pool & tanky picks. Στο τρέχων Split είδαμε να βγάζεις και άλλους άσους από το μανίκι κάτι στο οποίο βοήθησε και η άνοδος των enchanter supports. Εσύ ως Αργύρης βλέπεις την βελτίωση στον εαυτό σου που βλέπουμε και εμείς οι απ’ έξω; Είναι αυτή η πιο καλή έκδοση του Sanity που έχουμε δει μέχρι σήμερα;

“Σε αυτό το Split ουσιαστικά αναγκάστηκα να παίξω τα enchanter support picks που ανέφερες διότι ήταν απλά ΣΠΑ-ΣΜΕ-ΝΑ. Δεν πίστευα πως θα μου ταίριαζαν. Νιώθω πως με αυτά τα picks μπορώ να abusάρω ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους μου και να βγάλω ατομικά leads τα οποία θα μας οδηγήσουν στη νίκη. Εγώ ως Αργύρης δεν το έχω καταλάβει ακόμα γιατί πιστεύω πως δεν βρίσκομαι ακόμα στο επίπεδο που θέλω. Θα συνεχίσω να δουλεύω μέχρι να το πετύχω. Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα ποιοτικότερα Splits μου τόσο σε ατομικό όσο και παικτικό επίπεδο”.

Πρόβλεψη για ζευγάρι τελικού;

“Ιδανικά θα ήθελα ένα rematch του προηγούμενου τελικού γιατί μου άφησε μια πικρή γεύση. Όπως δείξαμε στα 2 games μας με την Ανόρθωση θέλουμε να πάρουμε το ‘αίμα’ μας πίσω. Στόχος μας είναι πάντα η πρώτη θέση ανεξαρτήτως αντιπάλου. Για ζευγάρι τελικού λοιπόν θα ήθελα ένα Team Phantasma vs. Anorthosis”.

Με τον Αργύρη κλείνει ο κύκλος των συνεντεύξεων των Playoffs. Παρά το αρκετά φορτωμένο του πρόγραμμα και τον άστατο καιρό της Σπάρτης – και παρόλο που χρειάστηκε να έρθω ο ίδιος ως την πρωτεύουσα της Λακωνίας – βρήκε χρόνο να απαντήσει αναλυτικά σε κάθε ερώτηση. Σε ευχαριστώ παικταρά και μακάρι να πετύχεις τόσο τους βραχυπρόθεσμους όσο και τους μακροπρόθεσμους στόχους σου. – Venom

Other Articles