Η Anorthosis Famagusta Esports νίκησε με 3-1 την WLGaming στον πρώτο ημιτελικό του GLL Summer Split 2022 powered by What’s Up και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό της 31ης Ιουλίου. Εκεί θα αντιμετωπίσει μια εκ των WLGaming και Team Phantasma, αφού η πρωταθλήτρια του Spring Split ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό Αλίμου (3-0) και θα αντιμετωπίσει τους “κόκκινους” στον ημιτελικό του lower bracket.

Ημιτελικός: WLGaming vs. Anorthosis Famagusta Esports 1-3

Η Ανόρθωση είχε άγριες διαθέσεις και τις έδειξε από νωρίς, καθώς πριν καν συμπληρώσουμε ένα 20λεπτο στο Game 1 βρέθηκε σε Soul point και η Jinx του GoldenTo4st είχε ήδη μαζέψει τρία kills. Οι “μπλε” κέρδισαν το παρανοϊκό team fight του 23′ και εξασφάλισαν έστω και με κόπο το Cloud Soul. Ο makrsman της ΑΝΟ πήρε το “όπλο” του και με 2 συνεχόμενα Quadra Kill οδήγησε την ομάδα στο 1-0. Στο Game 2 υπήρχε μόνο μια ομάδα στο Summoner’s Rift και χωρίς να χρειαστεί να μείνει για πολλή ώρα. Η Ανόρθωση έστησε ένα σύντομο πάρτι και έγραψε το 2-0 σε 18 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα!

Με την πλάτη στον τοίχο, η WLGaming έβγαλε αντίδραση και πλήρωσε τους αντιπάλους της με το ίδιο “νόμισμα” (stomp με… stomp). Waena & Bruness ήταν εντυπωσιακοί με την WLG να δείχνει σημάδια ζωής. Για 20 λεπτά το 4ο παιχνίδι έμοιαζε να μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε πλευρά, όμως οι παίκτες της ANO έπιασαν απροετοίμαστους τους “κόκκινους” στο mid και με ένα άρτια εκτελεσμένο fight εξασφάλισαν το ace και το free Baron buff. H WLG δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 29′.

What’s Up MVP: GoldenTo4st

Προημιτελικός: Gaming Olympiacos Alimou vs. Team Phantasma 0-3

Ως πάρτι φαντασμάτων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο προημιτελικός της Τρίτης ανάμεσα σε Gaming Olympiacos Alimou και Team Phantasma. Τα δύο πρώτα παιχνίδια είχαν τρομακτικά πολλές ομοιότητες στον τρόπο που εξελίχθηκαν. Δύο φορές είδαμε την TP να παίζει προσεκτικά για 20 λεπτά. Μετά το 20ο λεπτό ανέβαζε στροφές και αφού έβρισκε ένα καλό fight και κέρδιζε εύκολα το game. 

Η μόνη διαφοροποίηση του Game 3 ήταν πως οι παίκτες της TP αποφάσισαν να κυριαρχήσουν από νωρίς στο Summoner’s Rift. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 18ο λεπτό τα kills ήταν ήδη 10-1 και η διαφορά στο gold ξεπερνούσε τις 6 χιλιάδες. Στο 25ο λεπτό όλα είχαν τελειώσει με την TP να παίρνει εύκολα την πρόκριση στον ημιτελικό του lower bracket όπου θα βρει την WLGaming.  

What’s Up MVP: Peppe

Other Articles