Αν με κάθε πρωτάθλημα δίναμε και δαχτυλίδι θα ήταν ο Βαλάντης του Greek Legends League. O Νίκος “Bananitoo” Φακής επέστρεψε στην WLGaming με έναν και μόνο στόχο: να κατακτήσει το 6ο του τρόπαιο GLL και να ισοφαρίσει τον Michael Jordan (τι GLL, τι NBA ας μην μένουμε σε λεπτομέρειες). Λίγα 24ωρα πριν από τον κρίσιμο ημιτελικό με την Team Phantasma ο marksman της WLGaming άφησε για λίγο το mouse και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο Greeklegends.gr.

Ο 24χρονος άσος της WLG αναφέρθηκε στον χαμένο πρώτο ημιτελικό από την Ανόρθωση, ενώ δεν έκρυψε την πεποίθηση τους πως η ομάδα του θα καταφέρει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο Spring Split και πόσο του κόστισε το γεγονός πως δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον πρώτο LAN τελικό μετά από τρία χρόνια. Η αλήθεια είναι πως είχε να πει πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Στον πρώτο ημιτελικό είδαμε μια ελαφρώς αποσυντονισμένη WLGaming. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα κάτι έμοιαζε να μην πηγαίνει καλά. Είναι ελαφρώς κλισέ αλλά νιώθεις πως αδικήσατε τους εαυτούς σας σήμερα;

“Δεν νιώθω πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Τα scrims μετά τη Ρουμανία και ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα πήγαν αρκετά άσχημα. Απλά καταφέραμε να κάνουμε καλό practice.Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο bo5 και κέρδισε δίκαια”.

Ξέρω πως το Spring Split δεν πήγε όπως θα το ήθελες, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχες την ευκαιρία να παίξεις στο LAN. Σου έδωσε όλο αυτό ένα επιπλέον κίνητρο να δώσεις το 100% σε αυτό το Split;

“Η αλήθεια είναι πως ένιωσα πολύ άσχημα στο LAN του περασμένου Split. Ήξερα πως θα μπορούσα να είμαι εγώ πάνω στο stage αντί για το analyst desk. Σίγουρα όλο αυτό μου έδωσε περισσότερο κίνητρο για να βρεθώ στον τελικό αυτού του split, αυτή τη φορά ως παίκτης”.

Μιλώντας για το LAN, τι πιστεύεις πως πήγε λάθος για την WLG στον τελικό του Spring Split;

“Νομίζω πως στο τέλος της μέρας ήταν θέμα πείρας. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν για τη WLG δεν είχαν την απαραίτητη offline εμπειρία και αυτό τους κόστισε. Σε online περιβάλλον ήταν το καλύτερο Team του Spring Split όμως αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Το offline είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση”. 

Πως βλέπεις τις ελληνικές ομάδες στο EU Masters; Στα μάτια των απλών θεατών, η ψαλίδα ανάμεσα στα Major και τα Minor ERLs μοιάζει να έχει ανοίξει τρομακτικά.

“Κατά τη γνώμη μου έτσι είναι τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή το LFL και το LVP είναι πολύ μπροστά από όλα τα υπόλοιπα leagues. Η Ελλάδα τα τελευταία splits δεν έχει καλές παρουσίες στο EUM, αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι παίκτες δεν προσπαθούν αρκετά. Η πικρή αλήθεια είναι πως τα άλλα ERLs έχουν πολύ μεγαλύτερα budgets από αυτά της Ελλάδας με αποτέλεσμα να χτίζουν δυνατότερα rosters με καλύτερους παίκτες”.

Καλύτερη και χειρότερη μεταγραφή του Summer Split;

“Καλύτερη μεταγραφή: Bruness. Χειρότερη μεταγραφή: Icebreaker”.

Πιο υποτιμημένος παίκτης του GLL;

“ΕΓΩ”.

Υπάρχει περίπτωση να σε ξαναδούμε σε ρόλο Support;

“Προς το παρόν κάνω focus στο ADC, παρ’ όλα αυτά μου αρέσει αρκετά το support και ίσως αν οι συνθήκες είναι ιδανικές να το ξανασκεφτώ”.

Ποιος θεωρείς πως ήταν ο MVP of the Split (Regular Season);

“Νομίζω πως στο regular season την μεγαλύτερη διαφορά την έκανε ο Bruness οπότε θα έλεγα πως αυτός είναι ο MVP”.

Πρόβλεψη για νικητή του Summer Split;

“WLGaming, we have unfinished business”.

 

 

Other Articles