Η WLGaming επικράτησε με 3-2 της Pentagon Maze στον τελικό του GLL Pro-Am 2022 powered by What’s Up και πήρε το εισιτήριο για το Sigma Cup. Μετά από ένα συγκλονιστικό best of 5, η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια WLG κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής PM για να κατακτήσει το πρώτο GLL Pro-Am. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, ο Nίκος “J0J0C” Τερζόγλου που αναδείχτηκε και What’s Up MVP του τελικού.

Η πρώτη αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη για αρκετή ώρα, όμως δύο καλά team fights ήταν αρκετά για να κάνει το 1-0 η WLGaming. Το πρώτο ήρθε στο 24′ και την έβαλε στη θέση του “οδηγού”, ενώ το επόμενο πραγματοποιήθηκε στο 30′ και της έδωσε τη νίκη. Η απάντηση της Pentagon Maze ήταν… ηχηρή. Αυτή τη φορά ήταν εκείνη που κέρδισε το πρώτο καθοριστικό fight (20′) και με το πρώτο Baron buff άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη που ήρθε 9 λεπτά αργότερα (με τα kills να είναι 30-8 υπέρ των νικητών).

Η επιστροφή στο blue side έφερε την επιστροφή στις νίκες για την WLGaming που ήταν πολύ πιο επιθετική στο early game. Πριν καν συμπληρωθούν 19 λεπτά παιχνιδιού οι “κόκκινοι” είχαν ήδη 6k gold παραπάνω από τους αντιπάλους τους. Η διαφορά μπορεί να μην ξέφυγε μέσα στα επόμενα λεπτά όμως ένα καλό team fight και το Baron buff του 27′ ήταν αρκετά για να βρεθεί η WLG σε match point. Στο game 4 είδαμε την Pentagon Maze να κυριαρχεί στα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια να snowballάρει το παιχνίδι. Όπως και στο 2ο παιχνίδι έτσι και εδώ η WLG δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε game 5.

Στην 5η και τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων ο IceBreaker “σέρβιρε” και ο J0J0C εκτελούσε. Η WLG έμοιαζε να έχει τον πρώτο λόγο μετά το 20′ όμως η PM έβρισκε συνεχώς απαντήσεις. To εξαιρετικό team fight του 29ου λεπτού έδωσε Baron στους παίκτες της WLGaming που τρία λεπτά αργότερα διέλυαν την αντίπαλη βάση και κατακτούσαν το πρώτο GLL Pro-Am 2022 powered by What’s Up.

What’s Up MVP: J0J0C

Η WLGaming πήρε το “εισιτήριο” για το Sigma Cup της Αθήνας όπου έχουν προκριθεί ήδη οι Dynamo Eclot (Hitpoint Masters) και Diamant Esports (EBL). Ο αντίπαλος της ελληνικής ομάδας θα προκύψει από το Gauntlet που ξεκινά αύριο. Eκεί θα αγωνιστεί η φιναλίστ του Pro-Am Pentagon Maze αλλά και η νικήτρια του “μικρού τελικού” Team Phantasma. H PM θα αντιμετωπίσει τις Esuba και Cyber Wolves ενώ η TP έχει στο group της την EntropiQ και την Partizan Esports.

Other Articles