Όταν η Team Phantasma ανακοίνωσε το roster της για το Spring Split γνωρίζαμε πως άνοιγε ο δρόμος για να δούμε μια τιτανομαχία στο mid lane. Από τη μια ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Πάρης “Paris” Ούτσης Δημητριάδης και θέλει να επιστρέψει στο θρόνο του και απέναντι του ο Νίκος “J0J0C” Τερζόγλου που θέλει να κάνει το back 2 back με την Anorthosis Esports και να βρεθεί στο EU Masters. O πολυνίκης του θεσμού απέναντι στον τωρινό πρωταθλητή.

Προϊστορία 

Μπορεί στο regular season να πήραμε μια μικρή δόση από το συγκεκριμένο matchup όμως τώρα τα πράγματα σοβαρεύουν καθώς στα Playoffs δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο ταλαντούχοι mid laners θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε best of 5 του Greek Legends. Ένα χρόνο πριν συναντήθηκαν στον ημιτελικό του Spring Split 2020 με την WLGaming του Paris να επικρατεί με 3-1 της Pyrsos Esports στην οποία αγωνιζόταν ο J0J0C.

J0J0C

Ο J0J0C που είδαμε στον περσινό ημιτελικό δεν υπάρχει πλέον. Οι εμπειρίες που μάζεψε με Pyrsos & Gamespace MCE τον μετέτρεψαν στον παίκτη που είδαμε στην Anorthosis Esports στο Winter Split που πέρασε. Οι αριθμοί του ανέβηκαν κατακόρυφα και έκλεισε το regular season όντας πρώτος σε kills, ενώ ήταν ένας από τους κορυφαίους της Ανόρθωσης στα Playoffs. Στο regular season τον είδαμε να αλλάζει ελαφρώς τον τρόπο παιχνιδιού του και να είναι λιγότερο “aggressive”. Τα kills του μειώθηκαν όμως το ίδιο συνέβη και με τα deaths ανά παιχνίδι. Την ίδια ώρα assists, KDA και Kill Participation αυξήθηκαν αρκετά, καθώς ο J0J0C προσαρμοζόταν στις ανάγκες του παιχνιδιού της ομάδας του. Στην 4η συμμετοχή του σε Playoffs μοιάζει πιο ώριμος και πιο έτοιμος από ποτέ.

Paris

Ό,τι και να πούμε για τον Paris θα είναι λίγο. Τέσσερις φορές έχει αγωνιστεί σε Greek Legends Playoffs και όλες έφτασε ως την κατάκτηση του τροπαίου. Στα 22 του χρόνια έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό και μια ιδιαίτερα γεμάτη τροπαιοθήκη. Πρόκειται για έναν mid laner που ειδικεύεται στους mages, ωστόσο όταν το απαιτεί η κατάσταση μπορεί να φέρει στο “τραπέζι” κανέναν Lucian ή κανέναν Galio. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του τερμάτισε στην 6η θέση οι αριθμοί του στο regular season ήταν αρκετά καλοί. Άλλωστε μετά από τόσα χρόνια διαθέτει την πείρα που απαιτείται για να γνωρίζει πότε τον παίρνει να είναι aggressive και πότε όχι. Ο Πάρης επιστρέφει στα Playoffs και παρόλο που η TP μπαίνει ως αουτσάιντερ, ο ίδιος δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από τον τίτλο.

J0J0C vs. Paris

Είναι χωρίς αμφιβολία το matchup που ξεχωρίζει στον προημιτελικό της Anorthosis με την Team Phantasma. Αμφότεροι είναι παίκτες βαρόμετρα για τις ομάδες τους, ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πως η TP βρίσκεται σε κακό φεγγάρι. Όπως είδαμε στο regular season, η Ανόρθωση έχει παίκτες (WouLou, LOCKIE, Dom1nant) που μπορούν να πάρουν μόνοι τους παιχνίδια ακόμα και αν το mid δεν κάνει το καλύτερο του game. Τα “φαντάσματα” έχουν προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές και αποτελούν ερωτηματικό ενόψει του προημιτελικού. Το οτι είναι αουτσάιντερ πάντως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα στα best of 5. O Paris “ζει και αναπνέει” για τα μεγάλα παιχνίδια και έχει την εμπειρία να γύρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

 

Other Articles

GLL
GLL