Ο δεύτερος προημιτελικός των Spring Playoffs εκτός από έντονο ελληνικό στοιχείο θα έχει και μερικά πολύ ενδιαφέροντα matchups. Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι η μάχη της ζούγκλας ανάμεσα σε δύο πολλά υποσχόμενους παίκτες. Από τη μια έχουμε τον Αχιλλέα “SneakyLemon” Νάτση της Team Refuse και από την άλλη τον Χρήστο “DEV1L” Μπαλντονικόλα της Zerolag Esports. Πρόκειται για δύο φρέσκα πρόσωπα στην επαγγελματική σκηνή του League of Legends, καθώς αμφότεροι έκαναν το ντεμπούτο τους στο Greek Legends τη χρονιά που μας πέρασε.

Προϊστορία 

Οι δύο παίκτες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά σε best of 5. O SneakyLemon έχει ελαφρώς παραπάνω εμπειρία καθώς έπαιξε σε 3 ματς των Winter Playoffs με την Hive Athens (στα 2 ήταν μάλιστα ο Axe MVP). Ο DEV1L έχει παίξει μόλις μια φορά σε Playoffs ως παίκτης της Ανόρθωσης, στα 2/3 της ήττα με 3-0 από την WLGaming.

SneakyLemon

Ο jungler της RFS έχει ένα αρκετά επιθετικό στυλ και θέλει να είναι μπροστά σε xp, cs & gold από τον προσωπικό του αντίπαλο στο πρώτο 15λεπτο. Το high risk/high reward playstyle του δεν λειτούργησε στην CBI, ωστόσο φαίνεται πως ήταν αυτό που χρειαζόταν η απρόβλεπτη Team Refuse. Ο νεαρός jungler ήταν ένας από τους λόγους που η RFS κατάφερε να τρέξει ένα σερί 5-0 στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Μπορεί να ήταν rookie όμως πέρσι κατάφερε να κάνει τη διαφορά για τη Hive στα bo5. Τώρα ετοιμάζεται για τα δεύτερα Playoffs της καριέρας του και το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο.

DEV1L

Σε αντίθεση με τον SL, ο DEV1L είναι περισσότερο control παίκτης. Παίρνει τα απολύτως απαραίτητα ρίσκα και μένει προσηλωμένος στο πλάνο της ομάδας. Η βελτίωση του στο Spring Split ήταν θεαματική και στην Zerolag κατάφερε να δείξει αρκετές από τις αρετές του. Είδαμε ωστόσο σε αρκετά ματς πως αν το game “στραβώσει” νωρίς τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ δύσκολα για τον DEV1L. Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό το πως θα αποδώσει ο νεαρός jungler σε best of 5, καθώς του λείπει η εμπειρία. Βέβαια στα Playoffs δεν κερδίζει πάντα ο πιο έμπειρος.

SneakyLemon vs. DEV1L

Το ματς της Τρίτης θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα κάνουν οι δύο junglers. Αν ο SneakyLemon καταφέρει να βρει το γρήγορο προβάδισμα θα μπορέσει να ανοίξει διαδρόμους τόσο για τον Jimsnop όσο και για τον Vaynedeta – κάτι που είδαμε να γίνεται και στην πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Αν η Zerolag καταφέρει να κόψει το ρυθμό του SneakyLemon και δεν του επιτρέψει να βρει σημαντικό προβάδισμα στο early game, θα έχει τον πρώτο λόγο για την υπόθεση πρόκριση.

Other Articles

GLL