Το Greek Legends League θα έχει νέο πρωταθλητή και για αυτό φρόντισε η Team Refuse που νίκησε με 3-1 την WLGaming και πήρε τεράστια πρόκριση στο top 4. Μετά από δύο σερί συνεχόμενους τίτλους η WLG θα μείνει με άδεια χέρια καθώς αποχαιρετά την διοργάνωση από τα προημιτελικά.

“Μια σου και μια μου”

Στην Team Refuse δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ιδανικότερο ξεκίνημα στο best of 5, αφού για 32 λεπτά έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην WLGaming. Το first blood ήρθε πριν καλά καλά συμπληρωθούν 5 λεπτά, ενώ στο 20λεπτο η Refuse είχε διαφορά μεγαλύτερη των 5k gold. Οι πρωταθλητές άφησαν ανοιχτή την Samira και ο Vaynedeta τους “τιμώρησε” με μια εκπληκτική εμφάνιση (12/0/5). Εξαιρετικοί ήταν και οι NorthernLights (7/2/11 με Wukong) και Colamax (6/1/12 με Lilia). Το 30-8 στα kills μάλλον τα λέει όλα.

Οι πρωταθλητές δεν ρίσκαραν στο Game 2 και banαραν κατευθείαν Samira και Lilia. Το first blood πήγε για ακόμα μια φορά στην Refuse όμως η εικόνα από εκείνο το σημείο και μετά δεν θύμιζε σε τίποτα το προηγούμενο παιχνίδι. Με ηγέτη τον Karim η WLG πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα και είναι χαρακτηριστικό πως στο 20′ η διαφορά άγγιζε τα 7.000 gold. Ένα Baron buff αργότερα (22′) όλα είχαν τελειώσει και η σειρά γινόταν 1-1.

V for Vaynedeta

Η τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων στο Summoner’s Rift ήταν πολύ πιο ισορροπημένη – αλλά και πιο θεαματική – από εκείνες που προηγήθηκαν. Μετά από 28 λεπτά παιχνιδιού οι παίκτες της WLG βρήκαν το παραθυράκι που χρειάζονταν για να πάρουν έναν εύκολο Baron, όμως η επιθυμία τους να ξεκινήσουν team fight δεν θα τους έβγαινε σε καλό. Ο Jhin του Vaynedeta όπλισε και με το πρώτο Pentakill των Playoffs έστειλε τους αντιπάλους του πίσω στην πηγή και άνοιξε το δρόμο για το 2-1 της Refuse. Η WLG έπαιξε το τελευταίο της χαρτί σε ένα ακόμα tf, όμως ο marksman της Refuse ήταν φονικός. Quadra kill, Ace και match point. Για την ιστορία να πούμε πως έκλεισε το game 3 με σκορ 17/1/7.

Ο θρόνος έμεινε κενός

Το early game του τέταρτου παιχνιδιού ανήκε απόλυτα στην TR που πάλι με γρήγορο first blood (στο 3′ με εξαιρετικό play του Tsiperakos) φρόντισαν να πάρουν νωρίς το προβάδισμα. Παρόλο που η Refuse ήταν σταθερά μπροστά η WLG έκανε πολύ καλή διαχείριση με αποτέλεσμα να κερδίσει χρόνο και να ψάξει μια δεύτερη ευκαιρία στο game 4. To Βaron buff ήταν αυτό που έψαχναν στη Refuse για να ανοίξουν την αντίπαλη βάση, όμως όχι για να τελειώσουν τη σειρά. Το άγχος έφερε λάθη για την Refuse τα οποία εκμεταλλεύτηκε η WLG που με τον 2ο Baron του game κατάφερε να μειώσει τη διαφορά όμως δεν ήταν αρκετό.

Ο Tsiperakos έπιασε στο λάθος σημείο τον Karim στο 40′ και αυτό έδωσε στην ομάδα την ευκαιρία να διαλύσει το αντίπαλο Nexus. Η μεταμορφωμένη Team Refuse αφήνει έξω τον Bananito και την παρέα του και πετυχαίνει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις (αν όχι τη μεγαλύτερη) στην ιστορία του Greek Legends.

Greek Legends League Winter Split 2020 powered by What’s Up | Quarterfinals | WLG vs RFS

ΑΧΕ MVP: Παρόλο που οι Veyndeta και Tsiperakos ήταν εξαιρετικοί, το βραβείο του AXE MVP πήγε στον Σπύρο “Northenlights” Διαβάτη.

Το αήττητο pick: Ο Wukong έκλεισε την ημέρα με 2/2 στα χέρια του Northernlights.

Το “δεν κερδίζει με τίποτα” pick: O Graves ρέφαρε στην δεύτερη μέρα των προημιτελικών, με τον Thresh να είναι το pick που τελείωσε τη σειρά με 0-2.

Τα απαγορευμένα: H Akali έκλεισε την ημέρα με 4/4 bans. Ίσως την δούμε στα ημιτελικά.

Other Articles

GLL
GL2D – PLAYOFFS
GLLVideo