Με το Sigma Cup να βρίσκεται λίγα 24ωρα μακριά, είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε κάπως καλύτερα την αντίπαλο της WLGaming στον β’ ημιτελικό (Entropiq) αλλά και τις δύο πιθανές αντιπάλους της εφόσον περάσει στον τελικό. Αρχή με τον πρώτο ημιτελικό και συγκεκριμένα την Dynamo Eclot, την ομάδα που κατέκτησε το Hitpoint Masters Winter 2022.

Το Μάιο του 2021 η Eclot Gaming συγχωνεύτηκε με τη Dynamo Esports (τμήμα esports της ομάδας χόκει Dynamo Pardubice) και προέκυψε η Dynamo Eclot. Η Eclot είχε ξεκινήσει την πορεία της στον κόσμο του επαγγελματικού League of Legends από το 2017 όμως χρειάστηκε μια ένωση και σχεδόν 5 χρόνια για να έρθει η πρώτη σημαντική επιτυχία. Παρά την εντυπωσιακή πορεία και το εμφατικό 13-1 στη regular season του Ηitpoint Masters Summer 2022 η DNE τερμάτισε 3η στα Playoffs παρόλο που είχε 2 ευκαιρίες να περάσει στον τελικό.

Οι ήττες από τις Entropiq (3-1) και eSuba (3-1) την άφησαν εκτός European Masters και την ανάγκασαν στην τέταρτη συνεχόμενη 3η θέση. Χρειάστηκε να έρθει το Winter Cup για να ξορκίσει τους “δαίμονες” της. Στον ημιτελικό “σκούπισε” την Entropiq και λίγες μέρες αργότερα επικράτησε με 3-1 της eSuba για να πάρει τον πρώτο της τίτλο και να προκριθεί στο Sigma Cup. Πρόκειται για μια ομάδα από την οποία έχουν περάσει αρκετοί “γνωστοί μας” όπως οι Bendix (WLG), Kulvas (GSMC) και Fallen (WLG και GSMC).

Το roster

  • Top: Bobista
  • Jungle: Savero
  • Mid: Jackisek
  • Bot: Reedfoo
  • Support: Smarty

H Dynamo Eclot είναι η μόνη από τις ομάδες του SC που όλοι της οι παίκτες έχουν την ίδια εθνικότητα. Το αμιγώς Τσέχικό ρόστερ και το γεγονός πως οι 4 από τους 5 γνωρίζονται / παίζουν μαζί χρόνια είναι τα δύο ατού της ομάδας. Μένει να δούμε αν οι Τσέχοι όντως βελτιώθηκαν στα best of 5 ή αν το Winter Season ήταν η εξαίρεση στον κανόνα.

Fun Fact: Στην πεντάδα της DNE υπάρχει ένας παίκτης που έχει “περάσει” από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από τη 2η κατηγορία του Greek Legends. O 23χρονος bot laner, Reedfoo αγωνίστηκε με την Team Refuse Academy στο GL2D Winter Split 2020, με την ομάδα του να τερματίζει στην 3η θέση.

Other Articles

Ανακοινωση
GLLGLL Special