Μετά από μια μακράν σε διάρκεια έρευνα που διεξήχθη από την διοίκηση του Greek Legends League σε συνεργασία με την Riot Games, αποκαλύφθηκαν παραδοχές και οριστικά στοιχεία συμπαιγνίας και χειραγώγησης αγώνων κατά τη διάρκεια του της χειμερινής περιόδου του 2019 και της ανοιξιάτικής σεζόν του 2020, στο Greek Legends League.

Αυτή η χειραγώγηση συνέβη σε τουλάχιστον τέσσερις αγώνες κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων και εκτελέστηκε με μοναδικό σκοπό το οικονομικό κέρδος μέσω στοιχημάτων και της οικονομικής αποζημίωσης για soft play κατά την διάρκεια των αγώνων. Το στήσιμο αγώνων έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστική ακεραιότητα του αθλήματός μας και αμαυρώνει τη φήμη του Πρωταθλήματος, των Ομάδων και των Παικτών στο σύνολό του.

Συγκεκριμένα:
Οι, Γρηγόρης “KobazZz” Κοβαλέγγος, ο Παναγιώτης “Tython” Κομποθρέκας, Θανάσης “Tanacee” Βλαχογιάννης και ο Βάιος “Lunny” Δήμζας βρέθηκαν να έχουν συνωμοτήσει για να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα των αγώνων κατά τη διάρκεια του Χειμώνα του 2019 και της Άνοιξης του 2020 Greek Legends League Splits. Λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων, εφαρμόζεται αναστολή και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε διαγωνισμούς της Riot Games ή συνεργαζόμενους επ’ αόριστον.

Εκτός από τους κανόνες ηθικής δεοντολογίας και ευγενής άμιλλας, έχουν παραβιάσει τους κανόνες 8.1.12 και 8.2.15 των Ευρωπαϊκών και αντίστοιχα τους κανόνες του Ελληνικού πρωταθλήματος. 

Κανονισμοί ERL – Κανονισμοί GLL  

Με αντίστοιχη ανακοίνωση, από την μεριά της η Riot Games, ανακοινώνεται επίσης ότι, προκειμένου να προστατευτεί ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό οικοσύστημα των esports, θα συνεχίσει να υπάρχει μηδενική ανοχή σε αυτού του είδους συμπεριφορές και προσεγγίσεις και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Sportradar ως πάροχο υπηρεσιών ακεραιότητας στοιχημάτων και τις αρμόδιες αρχές σε όλη την Ευρώπη με αποφασιστική δράση, ανάλογα με τις ανάγκες σε κάθε χώρα και περίσταση.

Greek Legends League
Riot Games
Αθήνα, 24 Αυγούστου 2020. 

Other Articles

GLLΕνημέρωση