Βρισκόμαστε στου δρόμου τα μισά για την ολοκλήρωση του regular season του Spring Split και μέχρι στιγμής πρόκειται για μια “τρελή” διαδρομή. Μετά από 7 αγωνιστικές ημέρες, τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και καμία δεν σκοπεύει να φύγει από εκεί.

Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους της κανονικής περιόδου, έριξα μια ματιά σε αποτελέσματα, replays και ατομικά στατιστικά για να εντοπίσω τους 5 + 5 παίκτες που ξεχώρισαν μέχρι σήμερα. Όχι δεν πρόκειται για κάποιου είδους βραβεία αλλά για μια 10αδα που εγώ προσωπικά θεωρώ πως έκανε τη διαφορά τις τρεις πρώτες εβδομάδες (αν και με πρόδωσε ήδη το α’ ενικό).

H κορυφαία 5αδα του συντάκτη

Έμειναν οριακά εκτός: Delitto (ZRL), J0J0C (ANO), Gagai (ZRL), HungryPanda (WLG)

Top Lane: WouLou (ANO) – Ξεκινάω από το top lane όπου αν και ο Delitto ήταν πολύ δυνατός, ο WouLou ήταν εκείνος που κατάφερε να με κερδίσει. Ο άσος της Ανόρθωσης παραμένει ήρεμη δύναμη για την ομάδα του και λειτουργεί ως “πολυεργαλείο” αφού κάνει τα πάντα και συμφέρει. Είναι ο top laner με το καλύτερο KDA, τις περισσότερες assists ανά game και το μεγαλύτερο kill participation.

Jungle: Warden (WLG) – Eδώ δεν υπήρξε κάποια δυσκολία ή δίλλημα, καθώς ο Warden στην πρώτη του παρουσία στο Greek Legends είναι εντυπωσιακός. Έχει με διαφορά το καλύτερο KDA στο Spring Split (8.7 έναντι 6 του δεύτερου!) ενώ είναι ο παίκτης με τα λιγότερα deaths. Ο Λιθουανός jungler είναι ένας από τους λόγους που η WLGaming βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Mid Lane: Peppe (ZRL) – Από αναπληρωματικός στην WLGaming, σε μεγάλο πρωταγωνιστή στη Zerolag. Έχει το καλύτερο KDA στη θέση που αγωνίζεται και το 2ο καλύτερο στο Split, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα deaths ανά παιχνίδι. Eίτε παίζει mage είτε assassin ο Peppe είναι ένας παίκτης στον οποίο μπορεί να στηριχτεί η ομάδα του.

Bot Lane: Sirinox (GSMC) – Επιστροφές, καταστροφές λέει το γνωστό άσμα. Ο Sirinox επέστρεψε στο Greek Legends και δεν αστειεύεται. Ενώ στα άλλα lanes δεν αντιμετώπισα τρομερά προβλήματα εδώ τα βρήκα “σκούρα’. Το δίλλημα ήταν μεγάλο αφού τόσο ο makrsman της Gamespace MCE όσο και ο Gagai της Zerolag είναι εξαιρετικοί ως τώρα. Εν τέλει το εντυπωσιακό kill share (34.3%) του Sirinox έσπασε έστω και οριακά το 50-50.

Support: Tutorial (ZRL) – Εδώ οφείλω να πιστέψω τους αριθμούς. Eίναι το Support με το καλύτερο KDA, τις περισσότερες Assists (μαζί με τον HungryPanda) και τα λιγότερα deaths. Η επανένωση του με τον Gagai μας έχει προσφέρει ένα πολύ δυνατό bot lane το οποίο είναι ικανό να δημιουργήσει προβλήματα σε κάθε αντίπαλο.

Bonus: Μια 5άδα rookies

Πολύ λιγότερες οι επιλογές εδώ αλλά νομίζω πως κάλυψα κάθε θέση. H WLGaming έχει τρεις παίκτες (Madly, Bendix & Warden) στην 5αδα των rookies! Παρά το πέρασμα του από την WLG το περασμένο καλοκαίρι, ο Warden δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο Greek Legends οπότε “πιάνεται” ως rookie και παίρνει τη θέση που αρχικά είχα δώσει στον Four. Όσον αφορά τη θέση του Support, ως τώρα μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις ο Kinn της Gamespace MCE. Για το τέλος άφησα τον παίκτη με τα περισσότερα kills στο Spring Split αυτή τη στιγμή. Ο λόγος για τον 17χρονο Checkfider της CowboySquad Imperials ο οποίος έχει δείξει μερικά πολύ καλά δείγματα στις πρώτες του εμφανίσεις στο GLL.

Top Lane: Madly (WLG)
Jungle: Warden (WLG)
Mid Lane: Bendix (WLG)
Bot Lane: Checkfider (CBI)
Support: Kinn (GSMC)

*Rookies = Παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά στο Greek Legends League.

Other Articles