Με το πρώτο μισό της regular season να ολοκληρώνεται κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο (πρόσφατο) παρελθόν για να δούμε που βρίσκονταν οι 8 ομάδες στο αντίστοιχο χρονικό σημείο του προηγούμενου Split. Για κάποιες ομάδες τα πράγματα δεν άλλαξαν σχεδόν καθόλου, την ώρα που για άλλες τα πράγματα είναι πού διαφορετικά.

Anorthosis Famagusta Esports – Τότε: 5-2, Tώρα: 5-2

H πρωταθλήτρια Ανόρθωση βρίσκεται στην κατηγορία των ομάδων που δεν άλλαξε ιδιαίτερα σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Μετά από επτά αγωνιστικές έχει το ίδιο σκορ που είχε και στο Winter Split και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η μεγαλύτερη διαφορά για την ANO είναι πως το χειμώνα μοιραζόταν την κορυφή με την Team Phantasma, ενώ τώρα έχει 3 αντιπάλους στο ίδιο σκορ. J0J0C και LOCKIE συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν και εκτελούν αντιπάλους χωρίς έλεος.

Gamespace MCE – Τότε: 3-4, Tώρα: 5-2

H GSMC παρουσιάζεται βελτιωμένη στο πρώτο Split του 2021. Η επιλογή της να κυνηγά όλα τα neutral objectives έχει μεταφραστεί σε νίκες και αν συνεχίσει έτσι δείχνει ικανή να μείνει στις 2 πρώτες θέσεις ως το φινάλε. Ο Jaxplank δεν είναι πλέον ο Rookie που γνωρίσαμε το 2020 και αποτελεί παίκτη “βαρόμετρο” για την ομάδα του. Την ίδια ώρα ο Sirinox κάνει συλλογή από βραβεία Axe MVP.

WLGaming – Τότε: 4-3, Tώρα: 5-2

Mια νίκη παραπάνω από το Winter Split έχει η WLGaming, που έχει επιστρέψει δριμύτερη μετά τον αποκλεισμό της στον προημιτελικό των προηγούμενων Playoffs. Οι επιστροφές των HungryPanda και Warden (έχει το καλύτερο KDA στο Spring Split) έχουν βάλει τους “κόκκινους” στη σωστή τροχιά, όμως δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουν αν θέλουν να παραμείνουν στην πρώτη 2αδα. Καθοριστικός και σε αυτή τη σεζόν ο Bananitoo που έχει περίπου 6 kills ανά παιχνίδι.

Zerolag樂威壯
Esports – Τότε: 3-4, Tώρα: 5-2

Δεν είναι τόσο το σκορ που άλλαξε όσο η εικόνα της ZRL. Από μια ομάδα που πάλευε να σωθεί μεταμορφώθηκε σε διεκδικήτρια της πρώτης θέσης. Φέτος η Zerolag έχει ξεκάθαρο πλάνο και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του κάθε ματς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος που όλη η ομάδα έπαιζε γύρω από το carry (Gagai) σε αρκετές από τις νίκες. Οι Peppe και DEV1L από… κομπάρσοι στην WLG, βρήκαν πρωταγωνιστικούς ρόλους στη Zerolag και λιγουρεύονται μια θέση στο EU Masters.

Τeam Phantasma – Τότε: 5-2, Tώρα: 3-4

H Team Phantasma είναι αγνώριστη στο Spring Split. Μετά από επτά αγωνιστικές μετρά μόλις τρεις νίκες και θα πρέπει να κάνει εντυπωσιακά πράγματα στο δεύτερο μισό για να βρεθεί στην πρώτη δυάδα. Ο Bako είναι ο μόνος που έμεινε από το roster που έφτασε ως τον προηγούμενο τελικό και ο coach Nikolex θα πρέπει να βρει τη φόρμουλα για να “δέσει” αυτή τη νέα 5αδα και να την οδηγήσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Team Refuse – Τότε: 3-4, Tώρα: 3-4

Μια από τα ίδια έχει το μενού για την Team Refuse με τις ομοιότητες να μην αφορούν μόνο το σκορ και την απόδοση της. Στο πρώτο μισό του Winter Split είχε χάσει από τις 3 πρώτες ομάδες (TP, ANO, WLG), είχε πετύχει μια έκπληξη (GSMC) και είχε κερδίσει την τελευταία της βαθμολογίας (RJG). Τώρα έχει ηττηθεί από τους 4 πρώτους της βαθμολογίας (ANO, ZRL, WLG, GSMC), έχει πετύχει μια έκπληξη (TP) και έχει επικρατήσει των δύο τελευταίων της βαθμολογίας (CBI, HIVE). Δύσκολα θα κινδυνέψει με υποβιβασμό αλλά θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της αν θέλει κάτι παραπάνω.

Hive Athens – Τότε: 3-4, Τώρα: 1-6

Δύσκολα τα πράγματα για την Hive που από 3η δύναμη του Winter Split, πλέον φλερτάρει με την τελευταία θέση. Τίποτα δεν μοιάζει να έχει λειτουργήσει όπως θα έπρεπε στην HIVE που έχει κερδίσει μόνο την (επίσης τελευταία) CBI Esports. Θα πρέπει να γίνει κάτι εντυπωσιακό στο δεύτερο μέρος του regular season για να μπορέσει η δημοφιλής ομάδες να ξεφύγει από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

CowboySquad Imperials – Τότε: – Τώρα: 1-6

Στην πρώτη της παρουσία σε Greek Legends League η CBI Esports δεν έχει καταφέρει να διαψεύσει τις δυσοίωνες προβλέψεις. Παρόλο που “σόκαρε” την πρωταθλήτρια Ανόρθωση, έχει ηττηθεί σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της. Ο Tsiperakos στο mid κάνει φιλότιμες προσπάθειες και μαζεύει αρκετά kills, την ώρα που έχουμε ξεχωρίσει και τον 17χρονο rookie, Checkfider που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

 

Other Articles