Από τις τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες για πρόκριση σε Winter 2019/Summer 2020 στα ημιτελικά του Winter Season 2020. H Hive Athens EC δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα. Στην πρώτη της παρουσία στο Greek Legends δεν αρκέστηκε στη χαρά της συμμετοχής ούτε σε μια “αξιοπρεπή πορεία”. Ήρθε, κοίταξε τους πάντες στα “μάτια” και πλέον βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Λίγο πριν την μεγάλη πρόκληση των ημιτελικών, μιλήσαμε με τον top laner της ομάδας Maxibillion. Ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος Αυγερόπουλος έχει βάλει το δικό του “λιθαράκι” στην επιτυχία της ομάδας. Μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τις ιδιαίτερες στρατηγικές της ομάδας, το μυστικό της επιτυχίας στον προημιτελικό αλλά και το κοινό της Hive το οποίο χαρακτήρισε και “οικογένεια”.

Από τις μη επιτυχημένες προσπάθειες στα qualifiers στα προκριματικά, στα ημιτελικά του Winter Split. Τι ήταν εκείνο που άλλαξε στη Hive ώστε να βρίσκεται πλέον στο top 4 της διοργάνωσης;

“Αρχικά, ήταν από πάντα όνειρο για την Hive να μπει στο GLL αλλά δεν είχε επενδύσει τόσο χρόνο σε αυτό. Σε αυτό το split το πήρε πιο σοβαρά και επαγγελματικά και γι’ αυτό και βλέπετε αυτό το αποτέλεσμα”.

Που κρίθηκε κατά τη γνώμη σου η σειρά απέναντι στη Gamespace MC;

“Ξέραμε γενικά το playstyle και το game plan της Gamespace και παίξαμε γύρω από αυτό, εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία που μας δινόταν. Τα drafts, τα objectives και ένα solid πλάνο ήταν αυτά που μας έδωσαν την νίκη”.

Kάτι που έχει σχολιαστεί αρκετά είναι τα ιδιαίτερα drafts της ομάδας. Θεωρείς πως έχουν παίξει ρόλο στο να φτάσετε ως εδώ; Να περιμένουμε pick εκπλήξεις και στην τελική φάση;

“Γενικά θέλαμε να κάνουμε την διαφορά σε αυτό το Split και αυτό το πετύχαμε με το ιδιαίτερο playstyle μας και τα περίεργα draft μας. Ήταν κάτι που μας χαρακτήριζε στην αρχή του split, όμως στην πορεία ακολουθούσαμε πιο πολύ το meta και εξελιχθήκαμε σαν ομάδα. Σίγουρα έχουμε ακόμα τα ιδιαίτερα picks μας που δεν αποκλείεται να τα δείξουμε και στην τελική φάση”.

To Preseason έφερε τα πάνω-κάτω στο League. Πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα που έφερε το patch 10.23; Σας έδωσε την ευκαιρία να κάνετε περισσότερες ‘παράξενες’ δοκιμές;

“Το preseason μας ήρθε στην αρχή σαν έκπληξη καθώς δεν ξέραμε τι να πρωτοδοκιμάσουμε. Όμως έπειτα από αρκετή προπόνηση βρήκαμε τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσουμε έτσι ώστε να μας φέρουν νίκες και στα playoffs”.

Tο κοινό που υποστηρίζει την ομάδα, το οποίο είναι ιδιαίτερα ένθερμο. Τι ακριβώς συμβαίνει με το απίθανο fanbase της Hive; Είναι κάτι που σας δίνει ένα παραπάνω κίνητρο;

“Το κοινό της Hive δεν θα έλεγα ότι είναι fanbase. Είναι πιο πολύ μια μεγάλη οικογένεια που έχει χτιστεί με τον καιρό, και μας υποστήριζε πριν μπούμε στο GLL, κατά την διάρκεια του GLL, και θα μας υποστηρίζει και στα επόμενα Splits, καθώς όλοι οι παίκτες είμαστε ιδιαίτερα δεμένοι με το κοινό μας. Σίγουρα μας δίνει ένα παραπάνω κίνητρο για τη νίκη το γεγονός πως ξέρουμε πως  θα ευχαριστήσουμε τα άτομα που μας στηρίζουν τόσο καιρό. Η οικογένεια της Hive δεν σταματάει να μεγαλώνει και αυτό θα φανεί και στα επόμενα Splits του GLL”. 

Θα ήθελα να κλείσουμε με δύο λόγια για τον επόμενο σας αντίπαλο – την Team Phantasma, μια ομάδα που κυριάρχησε στο regular season.

“Η Team Phantasma θεωρείται η δυνατότερη ομάδα του Split οπότε σίγουρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Εμείς από την πλευρά μας θα τα δώσουμε όλα όπως έχουμε κάνει σε όλη τη διάρκεια του GLL. Στο τέλος ας κερδίσει η καλύτερη ομάδα!”.

Δείτε τη Hive Athens EC και τον Maxibillion σε δράση τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στα κανάλια του Gamerslounge σε Twitch και του What’s Up YouTube.

Other Articles