Λίγες ώρες μας χωρίζουν από εκείνη την ημέρα του χρόνου που άτομα νεαρής ηλικίας με μεταλλικά αντικείμενα μας χτυπούν το κουδούνι στις 7 το πρωί. Όλα τα σπίτια ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους καλαντιστές. Άλλοι αγοράζουν ωτασπίδες, άλλοι κλείνουν το κουδούνι ενώ εμείς που θέλουμε να είμαστε σίγουροι κατεβάζουμε από το βράδυ το γενικό. Σήμερα το Greek Legends φιλοξενεί τη συνέντευξη ενός ανθρώπου που πιθανότατα πριν λίγα χρόνια να έλεγε ακόμα τα κάλαντα.

Φυσικά μιλαώ για τον αγαπημένο top laner του γραφίστα μας, τον Παναγιώτη “JaxPlank” Ταντή. Ο 18χρονος top laner μετά από τέσσερις σερί τελικούς στο GLL, έναν τίτλο με την Ανόρθωση και αρκετές παρουσίες στο Masters (Playins & Main Stage) αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο NLC. Ο “Πανούλης” επέλεξε τα δύσκολα και με τις εμφανίσεις του δικαίωσε τους ανθρώπους της Riddle που πίστεψαν σε αυτόν. Ο JaxPlank μου μίλησε για τη χρονιά που φεύγει, τους στόχους για το 2023 και μια τεράστια αλλαγή που έρχεται.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Θέλω να ξεκινήσουμε από την εμπειρία σου στον πρώτο LAN τελικό μετά την πανδημία και το πως έζησες εσύ εκείνο το διήμερο-τριήμερο στην Αθήνα.

“Το πρώτο μου LAN ηταν μια πολύ όμορφη εμπειρια που θα μου μείνει αξέχαστη. Μπορεί να χάσαμε στον τελικό αλλά πραγματικά πέρασα πολύ ωραία σε αυτό το μικρό ταξίδι”.

Μετά από αρκετές… αρνήσεις, πριν το Summer είπες το μεγάλο “ναι” σε ομάδα από το εξωτερικό. Πως ήταν η εμπειρία σου από την Riddle και πόσο διαφορετικοί είναι οι δύο κόσμοι (GLL – NLC);

“Γενικά το off-season (μετά το Spring Split) ήταν πολύ δύσκολο για μένα, καθώς είχα αποφασίσει να κάνω το επόμενο βήμα και να παίξω στο εξωτερικό. Είχα ενδιαφέρουσες προτάσεις από ομάδες του PG Nationals, της Ultraliga και του NLC όμως κατέληξα στην Riddle Esports που πίστευα πως είχε το μεγαλύτερο potential. Το πρώτο μου πέρασμα από ομάδα και λίγκα του εξωτερικού με άφησαν πολύ ικανοποιημένο. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλότερο καθώς έπαιξα απέναντι σε ποιοτικούς παίκτες, κάποιοι από τους οποίους του 2023 θα βρεθούν στο LFL και το LEC. Παίζοντας κόντρα σε τέτοιους παίκτες μου δίδαξε πολλά πράγματα”.

Τελευταία σε βλέπουμε συχνά σε Talent Lineup των LAN Events. Ετοιμάζεις κάτι και μας το κρύβεις;

“Δεν ετοιμαζω κατι (Παρέμβαση Venom: Αν θέλουμε το πιστεύουμε αυτό) απλα μου αρεσει ολη η φαση του LAN και θέλω να βρίσκω τρόπο να συμμετεχω”.

Που θα σε δούμε τη νέα χρονιά; 

“Τη νέα χρονιά θα με δείτε σε χώρα του εξωτερικού που βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αλλά μείνετε συντονισμένοι γιατί θα έχει πολύ ενδιαφέρον”.

Πρόσφατα η Riot ανακοίνωσε την επέκταση του region μας που από Europe γίνεται EMEA για να χωρέσει ομάδες από Τουρκία, CIS, Μέση Ανατολή και Αφρική. Εσείς οι παίκτες πως βλέπετε αυτή την αλλαγή; Θα αυξήσει τις ευκαιρίες διάκρισης;

“Οι αλλαγές που έκανε η Riot Games θα βοηθήσει στο να ανέβει κατά πολύ το επίπεδο στην Ευρώπη. Πιστεύω πως θα αυξηθούν και οι ευκαιρίες προβολής των παικτών, καθώς πλέον θα μας παρακολουθεί και το κοινό του TCL (Turkish Championship League)”.

Θα ήθελα να κάνεις έναν απολογισμό του 2022, τα καλά και τα κακά που κρατάς από τη χρονιά που φεύγει.

“Το 2022 είχε τα καλά του και τα κακά του. Η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά αφού φτάσαμε ως τον τελικό του Spring Split με την WLGaming. Στη συνέχεια αγωνίστηκα στο Play-In stage του Masters ενώ ακολούθησε ένα off-season γεμάτο προτάσεις. Όπως είπα και πριν, για μένα αυτό ήταν αρκετά δύσκολο καθώς ενώ έψαχνα κάτι στο εξωτερικό δεν γνώριζα τις ομάδες και το προσωπικό. Το Summer Split με βρήκε στο NLC και τη Riddle Esports, όπου κάναμε ένα πάρα πολύ καλό regular season, όμως αποκλειστήκαμε στον 1ο γύρο των Playoffs. Στο Aurora Cup του Φθινοπώρου φτάσαμε ως τα ημιτελικά όπου ηττηθήκαμε από την Dusty. Αυτό που έμαθα μέσα στο 2022 είναι πως ό,τι και να γίνει στη ζωή σου, όσο λάθος και να πάνε τα πράγματα, εσύ πρέπει να επιμένεις και να κυνηγάς το όνειρο σου”.

Στις γιορτές θα χαλαρώσεις ή θα συνεχιστεί το grinding;

“Έρχονται Χριστούγεννα και μελομακάρονα όμως το grind δεν το σταματάει τίποτα”.

Σε μια εντελώς αυθόρμητη ερώτηση: θα συνεχίσεις με το onoma JaxPlank ή μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικό στο κοντινό μέλλον;

“Μετά από πάρα πολύ σκέψη θα προχωρήσω σε μια αλλαγή που σκεφτόμουν καιρό. Δεν θα συνεχίσω με το όνομα JaxPlank. Από το 2023 θα αγωνίζομαι στο competitive scene με το όνομα Empyros”.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα χρόνια;

“Προσωπικός μου στόχος για το 2023 είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στο ladder του EUW. Σε ομαδικό επίπεδο θέλω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στην *όνομα χώρας που θα αγωνιστεί* και μετά να κάνουμε μια καλή πορεία στο EMEA Masters”.

Δεν γινόταν να κλείσει το 2022 χωρίς συνέντευξη του Παναγιώτη (είμαι biased). Εγώ και όλα τα μέλη του συνδέσμου “Πανουλ-εθρία” ευχόμαστε στον JaxPlank/Empyros κάθε επιτυχία μέσα στη νέα χρονιά. – Venom

Δείτε επίσης:

1v1 με τον Venom: Χρήστος “Ph0bos” Βεντούρης
1v1 με τον Venom: Γιώργος “GVR8” Βρούζος
1v1 με τον Venom: Γιάννης Μόλλας
1v1 με τον Venom: Βασίλης “Tsiperakos” Λάλας

Other Articles