Χωρίς εκπλήξεις κύλησε το πρώτο μισό του Group Stage του EM Spring 2022 για την Team Phantasma. H πρωταθλήτρια Ελλάδας ηττήθηκε εύκολα και στα τρία παιχνίδια που έδωσε με τα καλά στοιχεία να είναι λίγα και να εντοπίζονται στην αναμέτρηση με τη GamerLegion. Η TP επιστρέφει στη δράση την Μ.Παρασκευή 22/4.

Η προσπάθεια της ελληνικής ομάδας ξεκίνησε την Παρασκευή κόντρα στην GamerLegion. Η TP ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι, όμως έβαλε η ίδια “ζόρια” στον εαυτό της. Τα “φαντάσματα” βρήκαν αρκετά καλά picks όμως ήταν πολύ greedy σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού με αποτέλεσμα μικρές νίκες να μετατρέπονται σε πανωλεθρία. Οι πρωταθλητές Γερμανίας τιμώρησαν τα λάθη των αντιπάλων τους και πήραν τη νίκη – τη μοναδική τους ως τώρα στη διοργάνωση.

Την ενθαρρυντική εμφάνιση κόντρα στην GL ακολούθησε μια βαριά ήττα από την Karmine Corp. Η ομάδα του Rekkles – που είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την X7 – έψαχνε θύμα για να ξεσπάσει και δυστυχώς για εμάς αυτό ήταν η Team Phantasma. Το παιχνίδι “στράβωσε” πριν καλά καλά κλείσουμε 5 λεπτά στο Rift με τη διαφορά στο 10′ να αγγίζει τα 5.000 gold. Μετά από 19 λεπτά η KC έβαλε τέλος στο μαρτύριο της TP με το 22-3 στα kills και τα 17k gold διαφορά να λένε όλη την ιστορία.

Η τραγική εμφάνιση κόντρα στην KC “ταρακούνησε” τους παίκτες της Team Phantasma που λίγες ώρες αργότερα έδειξαν ξανά θετικά στοιχεία (αν και λίγα) κόντρα σε μια ομάδα κατά πολύ ισχυρότερη από εκείνους. Η TP είχε ξανά ικανοποιητικό early game όμως οι πολύ ποιοτικές μονάδες που διαθέτει η x7 έκαναν τη διαφορά με αποτέλεσμα η πρωταθλήτρια του Spring Split να λυγίσει στο 27′ και να πάει στο 0-3.

Ακολουθούν λίγες μέρες ξεκούρασης για την Team Phantasma που αγωνίζεται ξανά την Μεγάλη Παρασκευή (22/4 – 18:00).

H βαθμολογία σε όλα τα γκρουπς μετά και την 3η αγωνιστική

Venom’s Verdict

Παρόλο που το 0-3 δεν με εκπλήσσει, περίμενα να δω μια πιο ανταγωνιστική Team Phantasma. Ναι, η διαφορά δυναμικότητας είναι χαοτική αλλά πιστεύω πως το άγχος και η απειρία έχουν μπλοκάρει τα “φαντάσματα”. Ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας νομίζω πως στην TP πρέπει να χαλαρώσουν και να ακολουθήσουν συνταγή… Macko. Θεωρώ πως αν οι παίκτες συνειδητοποιήσουν πως δεν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα, θα τους “λυθούν” τα χέρια και θα μπορέσουν να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα. Υπάρχουν ακόμα τρία παιχνίδια και στην TP δεν πρέπει να ξεχνούν πως δεν έχουν κάτι να χάσουν.

Other Articles

EU MastersGLL
EU MastersGLL