Τέταρτη και τελευταία (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) για την Team Phantasma στο EU Masters Spring 2022. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας μπορεί να μην έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης όμως απόψε (22/4) καλείται να βάλει τις βάσεις για το μέλλον. Το μεγάλο “στοίχημα” για τους παίκτες της TP είναι να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί απέναντι στα “θηρία” του ομίλου τους και να ολοκληρώσουν με καλές εμφανίσεις την παρουσία τους στο πρώτο τους Main Stage.

Defy The Odds

Οι πρωταθλητές του Spring Split πρέπει να αφήσουν πίσω τους το κακό ξεκίνημα και να επικεντρωθούν στο πως θα βάλουν δύσκολα στις Karmine Corp, X7 και GamerLegion (αν πάρουν και κάποια νίκη ακόμα καλύτερα). Τις τελευταίες μέρες η ελληνική ομάδα δέχτηκε σκληρή κριτική για τις εμφανίσεις της κατά της διάρκεια των τριών πρώτων αγωνιστικών. Παρόλο που η TP δεν ήταν καλή η κριτική αυτή είναι κάπως άδικη αφού η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες είναι χαοτική.

Πέρσι έπρεπε να ψάξουμε αρκετή ώρα για να βρούμε τους παίκτες που από το LEC βρέθηκαν στο EU Masters. Ένα χρόνο αργότερα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ, αφού μόνο στον όμιλο της Team Phantasma υπάρχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2017 Haru, οι βετεράνοι του LEC Cabochard, kaSing και Sacre αλλά και παίκτες θρύλοι όπως ο Rekkles. Αν σε αυτούς προσθέσουμε τον Tempt που ήρθε από το LCK, τους solo laners Saken & Jaeger καθώς και ταλέντα όπως ο 113 και ο Nata καταλαβαίνει κανείς πως ο βαθμός δυσκολίας έχει ανέβει κατακόρυφα.

Όλοι θέλουμε να βλέπουμε τις ελληνικές ομάδες να πηγαίνουν καλά όμως το να έχουμε αυταπάτες δεν θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε. Όπως είπα και νωρίτερα η διαφορά δυναμικότητας είναι χαοτική.

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα

Καταφεύγω σε ένα ακόμα κλισέ για να τονίσω πως ό,τι και να γίνει σήμερα η Team Phantasma θα έχει να κρατήσει μόνο οφέλη από το EU Masters. Tα παιδιά αυτά παίζουν για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο με μόνη εξαίρεση τον Bako που έχει αγωνιστεί ακόμα μια σε EM Main Stage. Μην ξεχνάμε πως ακόμα και ο Coach της ομάδας έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Ιανουάριο! Τα ετήσια συμβόλαια ήταν μια καλή αρχή, ενώ το γεγονός πως υπάρχει προπονητικό τρίο από πίσω δείχνει πως η TP θέλει να βάλει τις βάσεις για το μέλλον.

Δυστυχώς ή ευτυχώς σε Ελλάδα και Κύπρο δεν έχουμε την πολυτέλεια να φτιάχνουμε super teams με μόνο σκοπό να σηκώσουν πανευρωπαϊκά. Κάποτε είχαμε έναν παίκτη στο LEC, τώρα έχουμε τρεις (και όλοι στα Playoffs) αλλά και έναν στο NA Academy League. Αυτό σημαίνει πως κάτι γίνεται σωστά. Δεν κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλο μας. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να συζητάμε σοβαρά για καλή ευρωπαϊκή πορεία. Όμως αυτό είναι λογικό αφού έστω και με μεγάλη καθυστέρηση βλέπουμε κάποιες ομάδες να χτίζονται σωστά και να βάζουν τις βάσεις ώστε να έχουν διάρκεια.

Αργήσαμε να ξεκινήσουμε, όμως αν δεν φτιαχτούν με το σωστό τρόπο οι ομάδες μια τυχαία “καλή πορεία” δεν θα έχει αντίκρισμα. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Απολαύστε το EU Masters και στηρίξτε όλα τα παιδιά που εκπροσωπούν την Ελλάδα και την Κύπρο και δίνουν το 100%.

-Venom

Other Articles

EU MastersGLL
EU MastersGLL