Το GLL Summer Split 2022 powered by What’s Up να πλησιάζει σιγά σιγά και οι πρώτες ενδείξεις μας προϊδεάζουν για ένα πολύ ανταγωνιστικό Split. Μετά όμως από όσα βλέπουμε και ακούμε – εντός και εκτός του Summoner’s Rift – είναι λογικό να μας δημιουργούνται απορίες. Αυτές τις απορίες, ή καλύτερα σκέψεις θα διαβάσετε παρακάτω, για να μπούμε παρέα στο κλίμα του δεύτερου και τελευταίου Split για τη χρονιά που διανύουμε.

Team Phantasma & νέα πρόσωπα

Στο Spring Split η Team Phantasma κατάφερε να πανηγυρίσει τον πρώτο της τίτλο με την προσθήκη του coach Βασίλη “TheRock7” Βολτή να ανεβάζει επίπεδο την ομάδα. Παρά την εγχώρια επιτυχία και κάποιες καλές εμφανίσεις στο EU Masters γνωρίζουμε πως στην TP ένα από τα ζητούμενα είναι η συνεχής βελτίωση. Έχοντας και σε μια άκρη του μυαλού μας πως κάποιοι παίκτες ανέφεραν στα social media πως τους επιτράπηκε να εξετάσουν προτάσεις, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έβλεπα μια ή και δύο αλλαγές στο ρόστερ της TP.

Η WLGaming ποντάρει σε δοκιμασμένες λύσεις

Οι επιστροφές των Bananitoo και IceBreaker καθώς και οι σχεδόν βέβαιες αποχωρήσεις των Vladi & JaxPlank (που αν δεν αλλάξει κάτι θα εξαργυρώσουν τις καλές τους εμφανίσεις με μεταγραφές στο NLC) δείχνουν πως η WLG θα πάει σε λύσεις που έχει δοκιμάσει και εμπιστεύεται. Τόσο ο Νίκος όσο και ο Δημήτρης έχουν συνδέσει τα ονόματα τους με την ομάδα και γνωρίζουν τι χρειάζεται για να επιστρέψει η WLG στην κορυφή. Στην ίδια λογική θα έβγαζε νόημα και η επιστροφή του Waena όμως δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε εικασίες (ή μήπως είμαστε;) Όπως και να έχει οι “κόκκινοι” φαίνεται να χτίζουν ομάδα για τίτλο.

Θέλει τίτλο και ξέρει πως να τον κατακτήσει

Μετά από 3 σερί πρωταθλήματα η Ανόρθωση έχει μείνει 2 Splits χωρίς τίτλο. Aν δεν κατακτήσει το Summer 2022 θα πρέπει να περιμένει ως το 2023 κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλει Η Anorthosis Famagusta Esports προσπάθησε να κάνει μια καινούργια αρχή στο Spring Split και παρά την 4η θέση κρατά στα θετικά την παρουσία του Daglas. Θεωρώ δεδομένο πως η νέα Ανόρθωση θα έχει τουλάχιστον τέσσερα νέα πρόσωπα. Με το που τελείωσαν τα ERLs είπα πως η ΑΝΟ θα φέρει πίσω iLevi-Goldento4st για το bot lane και πως στο mid θα πάει σε δοκιμασμένη λύση. Μόνο ερωτηματικό παραμένει ο top laner όπου θα πρέπει να βρει κάποιον Έλληνα ή κάποιον που να μην πιάνει θέση import.

H ώρα για το βήμα παραπάνω

Μετά από ένα Spring Split γεμάτο σκαμπανεβάσματα η Hive κατέκτησε την 3η θέση. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ελάχιστα για το τι ετοιμάζει για το καλοκαίρι όμως αν θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω αυτή είναι η στιγμή της. Oι Diva και Zekja που ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην επιτυχημένη πορεία της αποτελούν παρελθόν (τα συμβόλαια τους έληξαν τον Μάρτιο) ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Crow. Μπορεί η Hive να κάνει το step-up και να γίνει επιτέλους title contender ή θα δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται;

Έπαθε, έμαθε;

Μετά από ένα απογοητευτικό Spring Split 2022 ο Gaming Olympiacos Alimou θα επιστρέψει για 3η σερί σεζόν στο GLL. Αυτή τη στιγμή ελάχιστα γνωρίζουμε για το τι ετοιμάζουν οι άνθρωποι της ομάδας, όμως πιστεύω πως έμαθαν από τα λάθη τους και θα δούμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό μέσα στο καλοκαίρι. Οι “φαντεζί” μεταγραφές και οι συχνές αλλαγές στο roster δεν απέδωσαν και η λογική λέει πως δεν θα δούμε τέτοιες κινήσεις ξανά. Μια καλή κίνηση θα ήταν η επιστροφή του Tsiperakos που έκανε τρομερό Split στο EBL. O GOAL είναι το μεγάλο ερωτηματικό του Summer Split όμως πιστεύω πως θα παρουσιαστεί πολύ βελτιωμένος.

Πρέπει να αλλάξουν, μπορούν;

Ένα από τα μεγάλα αρνητικά του Spring Split ήταν οι τρεις ομάδες που βρέθηκαν στο βυθό του βαθμολογικού πίνακα. Gamespace MCE, Zerolag Esports & Team Refuse έγιναν “σάκοι του μποξ” την Άνοιξη και δεν θύμιζαν σε τίποτα τις ομάδες που μας παρουσίασαν στα προηγούμενα Splits. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να αλλάξουν καθώς αν δεν το κάνουν οι 2 από αυτές θα παρακολουθήσουν τα Splits του 2023 από τους καναπέδες των σπιτιών τους. Αυτό το Split είναι και για τις τρεις Do or Die.

 

Other Articles