Η Team Phantasma μετέτρεψε σε εφιάλτη το όνειρο της WLGaming για reverse sweep και προκρίθηκε στον τελικό του GLL Summer Split 2021 powered by What’s Up. Aκόμα και όταν το 2-0 έγινε 2-2 τα “φαντάσματα” βρήκαν τον τρόπο να επιβιώσουν και να κλείσουν ραντεβού με την Ανόρθωση στον τελικό της 27ης Ιουλίου.

To “φιλμ” της αναμέτρησης

Το πρώτο game ήταν αρκετά μοιρασμένο για αρκετή ώρα. Η WLG προσπάθησε να επιβάλλει το γρήγορο τέμπο της, με την TP να μην τρομάζει και να παίζει και εκείνη σε υψηλό ρυθμό. Η WLGaming μετά τα πρώτα λεπτά διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα στα gold ωστόσο η TP ήταν εκείνη που βρισκόταν σε Soul Point. Χρειάστηκε να περάσουν 35 λεπτά για να γείρει η πλάστιγγα προς μια πλευρά. Οι Bako και Nikolex εξαΰλωσαν ολόκληρη την WLG και πήραν το Ocean Soul. Aκολούθησε ο Baron, ένα ακόμα κερδισμένο fight και το 1-0 ήταν γεγονός.

Διαφορετική εικόνα στο 2ο παιχνίδι με την Team Phantasma να παίρνει από νωρίς το προβάδισμα και να snowballάρει το παιχνίδι για να πάρει μια εύκολη νίκη. Nikolex, Bako και Sanity εναλλάσσονταν στο ρόλο του… μαέστρου και με τους Kaba-Peppe να εκτελούν δίχως έλεος η Team Phantasma έφτασε στο 2-0.

Σχεδόν Deja Vu

Με τα πράγματα να έχουν ζορίσει η WLG άλλαξε προσέγγιση στο game 3 και έπαιζε με αρκετή υπομονή. Η υπομονή των “κόκκινων” απέδωσε καρπούς όταν στο μισάωρο βρήκαν ένα πολύ καλό fight και με τα 5 kills που μάζεψαν άνοιξαν τη διαφορά στα 7k gold. Το δεύτερο σερί κερδισμένο fight έφερε έναν εύκολο Baron και στο 35′ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Καλύτερη και στο game 4 η WLGaming που πατούσε εξαιρετικά και από το 22ο λεπτό φλέρταρε με την ισοφάριση. Τίποτα δεν έμοιαζε να λειτουργεί για την TP που όποτε προσπαθούσε να κάνει κάτι έπεφτε σε… τοίχο. Στο μισάωρο το παιχνίδι έληξε με την WLG να κάνει το 2-2 με μια άκρως εμφατική νίκη.

Oι δύο σερί ήττες φαίνεται να ξύπνησαν την Team Phantasma που ήταν μεν καλύτερη από πριν, αλλά είχε ακόμα τα θεματάκια της. Όπως και στα δύο προηγούμενα games η WLG έβρισκε “free” kills στο early game και μέχρι το 20′ έδειχνε να έχει τον έλεγχο. Στο 22′ η Phantasma κατάλαβε πως αν έπρεπε να κάνει κάτι, αυτή ήταν η ευκαιρία τους. Έψαξαν το fight (κέρδισαν χρόνο μέχρι να έχει ulti o Bako), το βρήκαν με εξαιρετικό engage του Bako, πήραν 3 kills και με το πρώτο Baron buff στο παιχνίδι μπήκαν στη θέση του οδηγού.

Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης η WLG στράφηκε στο Baron και αν και πήρε το buff έχασε τα πάντα. Το τρίτο σερί υποδειγματικό team fight από την Team Phantasma καταδίκασε την WLGaming και με οδηγό τον φονικό Nikolex διέλυσε το αντίπαλο Nexus.

Venom’s Verdict: Μπορεί να μην έσπασαν “καρδιές” όπως στον πρώτο ημιτελικό όμως ήταν σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά. Παρά το reverse sweep στο ματς με την Ανόρθωση και το αρχικό 0-2 η WLGaming βρήκε το σθένος να φέρει τη σειρά στα ίσια με δύο εμφατικές νίκες. Η TP δεν κατέρρευσε στο game 5 και παρόλο που δεν έκανε το τέλειο παιχνίδι αποδείχτηκε εφτάψυχη και πέρασε στον τελικό. Σημείο κλειδί η επιστροφή του Nikolex που έφερε άλλο αέρα στα “φαντάσματα”. Ένα bo5 χωρίζει την TP από τον πρώτο της τίτλο και την ολοκλήρωση ενός απίθανου redemption story.

ΑΧΕ MVP: Bako – Team Phantasma

Other Articles