Τελευταία και οριστική ενημέρωση (05.12.2020) για το θέμα και την απόφαση της Riot Games, στην σχετική της ανακοίνωση που έχει ανακληθεί, όπως επίσης και το σχετικό της άρθρο.

Με δημόσια ανακοίνωση στο Twitter (Post 1 & post 2) η Riot Games αποφασίσει και ανακοινώνει ότι:

1. Ανακαλούνται οι ποινές από τους παίκτες (remove the suspension)
2. Συνεχίζοντας την έρευνα για να διαπιστώσουν βαθύτερα τις αίτια και προβλήματα.
3. Η απόφαση είναι τελική και η έρευνα ολοκληρωμένη για το συγκεκριμένο θέμα.

 – – –

Σχετικές δημοσιεύσεις:

Σχετική αναφορά και το ιστορικό.

Αρχικά, επισημαίνεται οτι, η απόφαση του πρωταθλήματος Greek Legends, ήταν και παραμέχει ως έχει μετά από δική της έρευνα και επικονωνία με τους ιδιοκτήτες της ομάδας IF. Εκεί σταθήκαμε ως διοργάνωση, μιας και το θέμα αφορούσε από την αρχή την ομάδα και την διοίκηση / εκτέλεση καθηκόντων δε διαφάνεια και ορθότητα.

Ουδέποτε αναφερθήκαμε για την τιμωρία παικτών, μιας και το θέμα της παραποίηση πληροφοριών, γεγονότων δεν αφορούσαν εκείνους αλλά την ομάδα και την διοίκηση (Προπονητές και μάνατζερς). Μετά από παράμβαση τρίτων και ανεξάρτητων, δώθηκαν νέα στοιχεία που στο τέλος φάνηκαν να είναι παραπλανητικά και έγιναν τα πισωγυρίσματα της Riot, μετά από σχετική δική της έρευνα όπου συμβουλευτικά, συμμετείχαμε, όπου τελικά καταλήξαμε στο ίδιο και ορσιτικό συμπέρασμα της απόφασης του Greek Legends που είχε γίνει από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

//

Σε συνέχεια της έρευνας για το παράπτωμα που δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2019, αποφασίστηκε με δημοσίευμά της (lolesports.com), ότι θα πρέπει να επιβληθούν και οι παρακάτω ποινές.

(η ανακοίνωση έχει αφαιρεθεί απο την σελίδα και η τελική ανακοίνβωση έχει περάσει στο Twitter)

Συγκεκριμένα:
Τα μέλη της ομάδας της Intrepid Fox χρησιμοποίησαν έναν μη εγγεγραμμένο προπονητή κατά τη διάρκεια των τελικών του Greek Legends League της Άνοιξης του 2020 και σκόπιμα παραπλάνησαν τους League operators όταν ρωτήθηκαν. Ως αποτέλεσμα, όλα τα μέλη της ομάδας Intrepid Fox θα ανασταλούν από τον διαγωνισμό ERL μέχρι το τέλος του Spring Split 2021.

Αναφορικά:
Κατά τη διάρκεια των τελικών του Greek Legends League Spring 2020, ξεκίνησαν οι υποψίες όταν κατά τη διάρκεια των draft τα μέλη της ομάδας και οι προπονητές σίγησαν στο Discord. Μετά από ερώτηση των αρμοδίων, η ομάδα ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζαν τεχνικά ζητήματα και απαιτούταν προσωπικά διαλείμματα. Η υπεύθυνοι του πρωταθλήματος, ξεκίνησαν έρευνα για να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία. Μετά από περαιτέρω έρευνα, παρασχέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες που επέτρεψαν να επιβεβαιώσουν τη χρήση εξωτερικού προπονητή κατά τη φάση του draft, στο Spring Split του GLL.

RULING:
Οι παρακάτω παίκτες και προπονητές θα ανασταλεί η δυνατότητα συμμετοχής τους σε πρωταθλήματα του ERL μέχρι το τέλος και την ολοκλήρωση του Spring Split του 2021:

  1. Κώστας ‘Pun1sher‘ Κατσικαδάκος (Παίκτης)
  2. Ηλίας ‘Gagai‘ Κρυωνάς (Παίκτης)
  3. Αλέξανδρος ‘Delitto‘ Καραλής (Παίκτης)
  4. Necati ‘Appen’ Sarigul (Παίκτης)
  5. Dennis ‘Forsaken‘ Kroes (Παίκτης)
  6. Απόστολός ‘Reveal‘ Γουργιώτης (Δηλωμένος Προπονητής)
  7. Ηλίας ‘Enatron‘ Θεοδώρου (μη Δηλωμένος προπονητής)

Κανόνες (lolesports):
8.1.2 Collusion, which is defined as cooperation or conspiracy to cheat or deceive others. The cooperation or conspiracy can occur among Players, Teams, and/or Organizations, and can be done to the sole benefit of the parties involved in the cooperation or conspiracy. The list of conspirators is not exhaustive. Collusion includes, but is not limited to, acts such as:

– Soft play, which is defined as any agreement among Players to not play at a reasonable standard of competition in a Game.
– Pre-arranging to split prize money and/or any other form of compensation.
– Sending or receiving signals, electronic or otherwise, from outside sources to/from a Player.
– Deliberately losing a Game for compensation, or for any other reason, or attempting to induce another Player to do so.
– Conspiring to predetermine locations for Free Agents and/or conspiring to fix the salaries of contracts for Team Members and/or potential Team Members.

Κανονισμοί ERL – Κανονισμοί GLL  
Η ανακοίνωση, από την μεριά της Riot στο lolesports.com
Riot Games
PVP MEDIA

Αθήνα, 04 Νοεμβρίου 2020. 

Other Articles