Πρωταθλήτρια του Greek Legends League, Summer Split 2019, η WLGaming Esports

Η καλοκαιρινή σεζόν του Greek Legends League ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, έπειτα από έναν θεαματικό Bo5 τελικό, ο οποίος έλαβε χώρα στο OTE Academy, μεταξύ των Greek Regenesis Esports και WLGaming Esports.

Πώς φτάσαμε όμως σε αυτό το ζευγάρι ομάδων;

Η 6άδα που είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της από την προηγούμενη σεζόν που είχε τρέξει ως LGL, αποτελούνταν από τις ομάδες: Pyrsos, Outlawz, Greek Regenesis Esports, Gamespace Esports, Optimization Gaming και WLGaming Esports. Ωστόσο για να είναι ολοκληρωμένο το Πρωτάθλημα, έπρεπε να προστεθούν δύο ακόμη ομάδες. Αυτές προέκυψαν μέσω των Open Qualifiers που πραγματοποιήθηκαν στις 4 και 5 Μαϊου κι έτσι η Team Refuse και η Different Dimension, έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα.

Regular Season

Οι ομάδες που αγωνίστηκαν στην Regular Season του Πρωταθλήματος, επί επτά αγωνιστικές, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Όμως σχετικά γρήγορα φάνηκε να ξεχωρίζουν στον βαθμολογικό πίνακα η GRE και η WLG. Στην μέση της σεζόν, ακολούθησε η μεταγραφική περίοδος η οποία όπως αποδείχτηκε ήταν χρήσιμη για κάποιες από τις ομάδες, καθώς άλλαξε η δυναμική τους. Για παράδειγμα, η προσθήκη του Kizuro στην Gamespace Esports, βοήθησε την ομάδα στο να αποκτήσει το tempo που χρειαζόταν και να μπορέσει να βρει τα σημεία κλειδιά προκειμένου να φτάσει μέχρι να προημιτελικά. Από την άλλη η μετακίνηση του Fall1n42 από τον Pyrso στην WLG, έδωσε στους δεύτερους την σταθερότητα που χρειαζόταν στο bot lane.

Ωστόσο, ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον οργανισμό των Outlawz, οδήγησε την διοργάνωση στην απόφαση να προχωρήσει σε αποκλεισμό του ιδιοκτήτη του οργανισμού και το slot να μεταφερθεί στους παίκτες, οι οποίοι συνέχισαν και ολοκλήρωσαν την σεζόν ως Monkey Mafia.

Η Regular Season ολοκληρώθηκε με την GRE και την WLG να έχουν εξασφαλίσει από μία θέση στους ημιτελικούς. Από εκεί και ύστερα, στα προημιτελικά είδαμε την Reformed Gaming να επικρατεί του Pyrsos Esports και την Different Dimension να προχωρά στον ημιτελικό, καθώς ήταν εκείνη που βγήκε νικήτρια από τον αγώνα της με την Gamespace Esports.  Τα ζευγάρια των ημιτελικών καθορίστηκαν ως εξής: GRE vs RG και WLG vs DD. Τα παιχνίδια ήταν για γερά νεύρα κάτι που προμήνυε το πνεύμα των τελικών. Από εκεί προέκυψε το ζευγάρι του Μεγάλου Τελικού GRE vs WLG.

Μεγάλος Τελικός

Οι πόρτες του OTE Academy, άνοιξαν την Κυριακή στις 18:00 και τα παιχνίδια άρχισαν στις 19:00. Η GRE βρέθηκε πολύ γρήγορα να προηγείται με 2-0 επί της WLG, ωστόσο το ψυχικό σθένος της δεύτερης, έφεραν την ανατροπή και το τελικό αποτέλεσμα 2-3. Με αποτέλεσμα η WLGaming Esports, να είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο EU Masters τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!

Από εκεί και έπειτα οι ομάδες GRE, WLG, Pyrsos, Gamespace Esports, Different Dimension και Reformed Gaming, έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στην επόμενη σεζόν του Greek Legends. Η Monkey Mafia ισοβαθμεί μεν με την Team Refuse, ωστόσο στα μεταξύ τους παιχνίδια, προηγούνται οι MMF. Έτσι στην επόμενη σεζόν θα πρέπει να παίξουν στα Play Ins, με τις ομάδες που θα προκύψουν από τα ανοιχτά προκριματικά, ενώ δυστυχώς η Team Refuse, έχει χάσει το slot της.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη. Καλό Καλοκαίρι!